Η Porsche παρουσίασε πριν περίπου δύο μήνες τη νέα 911, και όπως είναι φυσικό το sportscar της βρίθει από τεχνολογία, και η γερμανική εταιρία -μέσω του παρακάτω video- μας δείχνει το Wet Mode, ένα σύστημα που προετοιμάζει το αυτοκίνητο κατάλληλα ώστε να κινείται με ασφάλεια σε υγρές συνθήκες. Το καινοτόμο αυτό σύστημα έχει τη δυνατότητα να καταλαβαίνει πότε βρέχει, καθώς την ποσότητά του νερού στον δρόμο, παραμετροποιώντας τα επιμέρους συστήματα του αυτοκινήτου για την βέλτιστη πρόσφυση στις συγκεκριμένες συνθήκες.

Πιο συγκεκριμένα, το Wet Mode ανιχνεύει αυτόματα πότε είναι βρεγμένος ο δρόμος και προειδοποιεί τον οδηγό για τον κίνδυνο υδρολίσθησης. Το αυτοκίνητο καταλαβαίνει πότε βρέχει μέσω των αισθητήρων που υπάρχουν στους θόλους των εμπρός τροχών, οι οποίοι ανιχνεύουν το σπρέι νερού από τα λάστιχα. Οι αισθητήρες αυτοί είναι διαφορετικοί σε σχέση με τους ήδη γνωστούς αισθητήρες βροχής των υαλοκαθαριστήρων που αναγνωρίζουν οπτικά τις σταγόνες του νερού στο παρμπρίζ. Έτσι, το Wet Mode μπορεί να καταλάβει ακόμα και την ποσότητα του στάσιμου νερού στο δρόμο, ακόμη και όταν έχει σταματήσει να βρέχει.

Μετά την ανίχνευση του βρεγμένου οδοστρώματος, τα συστήματα Porsche Stability Management (PSM) και Porsche Traction Management (PTM) ρυθμίζονται κατάλληλα ώστε να έχουν μεγαλύτερη παρεμβατικότητα, νωρίτερα και με περισσότερη “ευαισθησία”. Όταν ενεργοποιηθεί το Wet Mode, τα PSM και PTM, ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου ρυθμίζει αυτόματα τα ενεργά μέρη της αεροδυναμικής του, ενώ το προαιρετικό Porsche Torque Vectoring (PTV) Plus προσαρμόζεται ώστε να εγγυάται μέγιστη σταθερότητα στην οδήγηση.

Με το Wet Mode ενεργό και με ταχύτητες άνω των 90 χλμ/ώρα, η πίσω αεροτομή ανοίγει στη θέση Performance, τα πτερύγια του συστήματος ψύξης στον εμπρός προφυλακτήρα μένουν ανοιχτά, η απόκριση του πεντάλ του γκαζιού γίνεται πιο ομαλή, η καμπύλη της ροπής του κινητήρα γίνεται ομαλότερη, η ταχύτητα αλλαγής των σχέσεων του αυτόματου PDK πιο αργή, ενώ δεν μπορείς να απενεργοποιήσει το PSM, ούτε να επιλέξεις το πρόγραμμα Sport.

Στην τετρακίνητη 911 Carrera 4S, μεταφέρεται μεγαλύτερη ποσότητα ροπής στον εμπρός άξονα σε σχέση με την κανονική λειτουργία του συστήματος τετρακίνησης, ενώ μειώνεται και ο βαθμός εμπλοκής του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου πίσω διαφορικού. Τέλος, το Wet Mode ενεργοποιείται και χειροκίνητα σε περίπτωση που το αυτοκίνητο κινείται στο χιόνι.