Αυτή είναι η νέα, όγδοη γενιά της Porsche 911. Το μοντέλο έκανε παγκόσμιο ντεμπούτο στην έκθεση του Los Angeles και σχεδιαστικά διατηρεί τον γνώριμο σχεδιασμό της, όντας ελαφρά εξελεγκτικός.

1Σχεδίαση

Η σχεδίαση της 911 δεν μπορούσε να αλλάξει, μιας και η Porsche παραμένει πιστή στον χαρακτήρα της 911. Υπάρχουν ζάντες 20″ μπροστά και 21″ πίσω, με το μπροστά μετατρόχιο να έχει αυξηθεί κατά 45 mm. Ο σχεδιασμός του μπροστά μέρους αντλεί ορισμένα στοιχεία από την πρώτη γενιά της 911, ενώ στο πίσω μέρος κυριαρχεί η αεροτομή και τα LED φωτιστικά σώματα. Να σημειωθεί πως όλο το σώμα της 911 είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο.

2Εσωτερικό

Μεγαλύτερες οι αλλαγές στο εσωτερικό. Εκεί συναντάμε τη νέα καθίσματα, νέα οθόνη αφής 10,9″ στο κέντρο του ταμπλό, λιγότερα φυσικά κουμπιά, νέο τιμόνι, νέο επιλογέα ταχυτήτων και φυσικά δερμάτινες επενδύσεις και αλουμινένιες λεπτομέρειες.

3Κινητήρας

Μηχανικά οι 911 Carrerra S και 4S φορούν έναν εξακύλινδρο 3,0-λίτρων boxer turbo κινητήρα απόδοσης 450 ίππων. Η απόδοση αυξήθηκε χάρη στη βελτιωμένη διαδικασία έγχυσης, στη νέα διάταξη των turbo, αλλά και λόγω του νέου συστήματος ψύξης του αέρα.

Συνδυάζεται με ένα ολοκαίνουργιο 8-τάχυτο PDK αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με την πισωκίνητη 911 Carrera S να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα, ενώ η 4S σε 3,6 δευτερόλεπτα, όντας 0,4 δευτερόλεπτα γρηγορότερες από τα αντίστοιχα μοντέλα της προηγούμενης γενιάς. Μάλιστα με το Sport Chrono πακέτο ο χρόνος μειώνεται επιπλέον κατά 0,2 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα της 911 Carrera S ανέρχεται στα 308 χλμ/ώρα, ενώ αυτή της 911 Carrera 4S στα 306 χλμ/ώρα.

4Προηγμένα συστήματα

Η Porsche εξοπλίζει τη νέα 911 με αρκετά προηγμένα συστήματα ασφαλείας και βοήθειας. Ανάμεσά τους το πρόγραμμα οδήγησης Wet που μόλις ανιχνεύσει μόνο του νερό στον δρόμο, αλλάζει τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου και ειδοποιεί τον οδηγό. Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχει το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, ενώ για πρώτη φορά η 911 μπορεί να εξοπλιστεί με σύστημα νυχτερινής όρασης, το Night Vision Assist. Τέλος στον εξοπλισμό συναντάμε ενεργό cruise control που περιλαμβάνει αυτόματο έλεγχο απόστασης, λειτουργία stop-and-go, προστασία επιβατών και μια καινοτόμο αυτόνομη λειτουργία έκτακτης ανάγκης.

Επίσης η Porsche προσφέρει τα app “Road Trip”, “360+” και “Impact”. Η πρώτη βοηθά τον χρήστη να σχεδιάσει και να οργανώσει τα ταξίδια του, βλέποντας εκτός από την διαδρομή και κοντινά ξενοδοχεία και άλλα σημεία ενδιαφέροντος. Η εφαρμογή 360+ είναι ένας προσωπικός βοηθός που έχει ως στόχο να διευκολύνει την καθημερινή ζωή και να καταστήσει δυνατή την αποκλειστική εμπειρία που προσφέρει η οδήγηση μιας 911, ενώ η Impact υπολογίζει τις εκπομπές ρύπων.

5Ειδικό ρολόι

Η Porsche Design θέλοντας να γιορτάσει τον ερχομό της νέας 911, παρουσιάζει ένα νέο ρολόι, το 911 Chronograph Timeless Machine Limited Edition που θα είναι διαθέσιμο από τον Απρίλιο του 2019 σε όλα τα καταστήματα Porsche Design Stores, στα Porsche Centers, αλλά και στο site της.

Μπορείς να μπεις εδώ στον online configurator και να δημιουργήσεις την νέα 911 όπως εσύ την επιθυμείς.