Όταν παρουσιάστηκαν οι facelift εκδόσεις των Gallardo και Murcielago στα μέσα της δεκαετίας των ’00s, η Lamborghini πρόσθεσε και μια αριθμογραμμική κωδική ονομασία. Για την Gallardo ήταν το LP560-4 και για την Murcielago το LP640-4.

Το LP είναι τα αρχικά γράμματα των λέξεων Longitudinal Posteriore, που σημαίνει διαμήκης τοποθέτηση και αναφέρεται στην τοποθέτηση του κινητήρα κατά τον διαμήκη άξονα. Τα επόμενα τρία νούμερα αναφέρονται στην ακριβή ιπποδύναμη του κινητήρα του μοντέλου, ενώ το τελευταίο νούμερο υποδεικνύει τους κινητήριους τροχούς. Έτσι, η Gallardo LP570-4 Superleggera έχει 570 άλογα και είναι τετρακίνητη, ενώ η Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni έχει 550 άλογα και κίνηση στους πίσω τροχούς.

Αυτό συνεχίστηκε και για τις Huracan και Aventador, όμως, με τα αποκαλυπτήρια της Huracan EVO πριν τρεις εβδομάδες, η ιταλική εταιρία βάζει τέλος σε αυτή την ονοματολογία. Ο λόγος είναι το όνομα “LP-XXX” ήταν πολύ περίπλοκο και μπορούσε να καταγραφεί στη μνήμη μόνο από τους φανατικούς οπαδούς της Lamborghini. Έτσι, σύμφωνα με την εταιρία όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει Huracan Evo.