To αεροδρόμιο του Gatwick δοκιμάζει αυτόνομο σύστημα στάθμευσης αυτοκινήτων

Σχετικά άρθρα

Το αεροδρόμιο του Gatwick είναι ένα από τα έξι που εξυπηρετούν το Λονδίνο και το δεύτερο εξ’αυτών σε ότι αφορά την κίνηση επιβατών, καθώς το 2018 μετακινήθηκαν μέσω αυτού 46.075.400 επιβάτες σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ.

Η διοίκηση του αεροδρομίου αποφάσισε ότι σύντομα θα αρχίσει να πειραματίζεται με ένα προηγμένο σύστημα στάθμευσης, όπου αυτόνομα ρομπότ θα μεταφέρουν τα οχήματα στα σημεία του χώρου της μακροχρόνιας στάθμευσης του αεροδρομίου.

Τα ρομπότ αυτά διαθέτουν ένα μεγάλο χώρο φόρτωσης, που θα ολισθαίνει κάτω από ένα όχημα και το σηκώνει από το έδαφος, έτσι ώστε να μεταφέρει εύκολα το όχημα σε έναν ελεύθερο χώρο στάθμευσης. Με αυτόν τον τρόπο, οι ιθύνοντες του Gatwick ελπίζουν ότι θα μπορούν να σταθμεύουν πολύ περισσότερα οχήματα στο ίδιο χώρο, σε σχέση με σήμερα, καθώς οι αποστάσεις μεταξύ των οχημάτων θα είναι σημαντικά μικρότερες.

Η δοκιμαστική περίοδος στο Gatwick θα διαρκέσει τρεις μήνες και θα αντικαταστήσει 170 παραδοσιακούς χώρους στάθμευσης με 270 σημεία, στα οποία τα ρομπότ θα μπορούν να μεταφέρουν τα οχήματα. Όποιοι από τους ταξιδιώτες χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία θα οδηγούν τα οχήματά τους σε μία από τις οκτώ καμπίνες, θα κάνουν κράτηση θέσης στάθμευσης και έπειτα θα αφήνουν το όχημά τους. Στη συνέχεια το ρομπότ θα μεταφέρει το αυτοκίνητο σε ένα ελεύθερο σημείο.

Για περισσότερη ευκολία, ο ταξιδιώτης θα δίνει και τα στοιχεία πτήσης, έτσι ώστε τα ρομπότ να ξέρουν πότε να φέρουν το αυτοκίνητο πίσω στην καμπίνα, για να το παραλάβει ο επιβάτης λίγο μετά που αυτός προσγειωθεί.

Το ρομποτικό σύστημα στάθμευσης είναι κατασκευή της Stanley Robotics και προηγουμένως έχει δοκιμαστεί στο αεροδρόμιο Charles De Gaulle του Παρισιού και στο αεροδρόμιο της Lyon.

ΠηγήCNN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...