Ο Marcus Gronholm δοκιμάζει το Toyota Yaris WRC για το Ράλι Σουηδίας

Σχετικά άρθρα

Στα μέσα Ιανουαρίου, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC, Marcus Gronholm, ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στην ενεργό δράση για έναν αγώνα, καθώς θα συμμετάσχει με ένα Toyota Yaris WRC στο Ράλι Σουηδίας, που ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα. Μετά την βράβευση του από την FIA για την είσοδο στο Hall of Fame των οδηγών του WRC, ο Gronholm, ο οποίος αύριο (5/2) έχει γενέθλια και κλείνει τα 51 του χρόνια, βρέθηκε χθες στα χιονισμένα δάση της Σουηδίας για να κάνει δοκιμές με το νέο του αγωνιστικό.

Η συμμετοχή του Gronholm είναι ιδιωτική, αλλά το αυτοκίνητο θα το διαχειριστεί και θα είναι προετοιμασμένο από την Toyota Gazoo Racing, όχι όμως ως μέρος της εργοστασιακής προσπάθειας.
f

Ο “Σανίδας” είναι ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία του αγώνα της Σουηδίας στο WRC, έχοντας κατακτήσει πέντε νίκες. Παρόλα αυτά πιστεύει ότι δεν έχει καμία ελπίδα για μια έκτη νίκη, που θα τον έβαζε μπροστά από τον Σουηδό μύθο Stig Blomqvist, με τον Gronholm να δηλώνει:

Αυτή η συμμετοχή είναι για να απολαύσω το δώρο γενεθλίων μου στις εκπληκτικές ειδικές του Ράλι Σουηδίας. Έχω πολλές αξέχαστες αναμνήσεις από τον αγώνα και εδώ σημείωσα την πρώτη μου νίκη στο WRC το 2000. Έτσι, τώρα θα τρέξω το ράλι μια ακόμα φορά. Είμαι αρκετά μεγάλος για οδηγός rally, γι ‘αυτό θα οδηγήσω αναλόγως. Αλλά, επειδή θα ξεκινώ πίσω από όλους τους άλλους αυτό είναι καλό, έτσι υποθέτω ότι θα μπορούσαμε ακόμα να κάνουμε κάτι.

Ο Gronholm θα έχει και πάλι τον Timo Rautiainen ως συνοδηγό, και προσθέσει:

Σκοπεύω να οδηγήσω όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα για να πάρω μια καλή αίσθηση για το αυτοκίνητο. Δεν πρόκειται να χάσω χρόνο να στήσω το αυτοκίνητο μόνος μου, αλλά αντ ‘αυτού θα πάρω ένα set-up από την Toyota Gazoo Racing που νομίζουν ότι θα λειτουργήσει καλά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...