Η Jaguar Land Rover έχασε 3,9 δισ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του 2018

Σχετικά άρθρα

Η Jaguar Land Rover ανακοίνωσε σήμερα πως κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2018, κατέγραψε απώλειες της τάξεως των 3,4 δισ. λιρών, περίπου 3,89 δισ. ευρώ.

Οι τεράστιες αυτές απώλειες οφείλονται σε μια συλλογή προβλημάτων, κυρίως λόγω της τεράστιας προσαρμογής της αξίας των επενδύσεών της. Συγκεκριμένα οι απώλειες 3,1 δισ. λιρών προέρχονται μετά την απόφαση της εταιρίας να προσαρμόσει την “λογιστική αξία” των κεφαλαιοποιημένων επενδύσεών της. Αυτή η προσαρμογή έγινε επειδή η βρετανική εταιρία αναμένεται να κερδίσει λιγότερα χρήματα στο μέλλον.

Επιπλέον η εταιρία έχασε 273 εκατ. λίρες λόγω των χαμηλών πωλήσεών της στη Κίνα (-40% το 4ο τρίμηνο του 2018) και της μείωσης των πωλήσεων ντιζελοκίνητων οχημάτων στην Ευρώπη. Φυσικά τον δικό του αρνητικό ρόλο έπαιξε και το Brexit.

Στις σχετικές ειδήσεις, ο οίκος αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε σήμερα ότι έθεσε υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση την πιστοληπτική αξιολόγηση της Jaguar Land Rover, επικαλούμενος την πιθανότητα ενός άτακτου Brexit.

Σύμφωνα με τον Fitch, η αναθεώρηση είναι αποτέλεσμα της αβεβαιότητας ενόψει του Brexit, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαμηλότερες πωλήσεις και υψηλότερο κόστος που ενδεχομένως θα ασκήσει πιέσεις στη ρευστότητα της εταιρίας.

Παρατηρείται σημαντική ανισορροπία στις εμπορικές συναλλαγές του ομίλου και η παραγωγή του είναι προσανατολισμένη προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο όμιλος θα μπορούσε να επηρεαστεί σημαντικά από τα εμπορικά εμπόδια και διάφορα άλλα ζητήματα που αφορούν την επιμελητεία,

ανακοίνωσε ο οίκος, τοποθετώντας τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση ‘BB’ της εταιρίας σε “Watch Negative”.

Η Jaguar Land Rover ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα πως θα απολύσει 4.500 υπαλλήλους της, καθώς επιχειρεί να απλοποιήσει τη διοικητική της δομή. Με την απόλυση των 4.500 υπαλλήλων της η εταιρία θα εξοικονομήσει σχεδόν 3 δισ. ευρώ.

Τον Νοέμβριο του 2018 η Tata Motors ανακοίνωσε ένα νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης της βρετανικής εταιρίας, που έχει ως στόχο την επαναφορά της εταιρίας σε θετική τροχιά, μιας και αυτή έχει πληγεί σημαντικά από την πτώση των πωλήσεων diesel οχημάτων στην Ευρώπη, από το Brexit, αλλά και από τις εμπορικές διαμάχες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.

Η Jaguar Land Rover το 2018 πούλησε 592.708 αυτοκίνητα (+4,6%), με την Jaguar να πουλά 180.833 αυτοκίνητα (+1,2%) και την Land Rover 411.875 αυτοκίνητα (+6,9%).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...