Επίσημο: Η Jaguar Land Rover απολύει 4.500 υπαλλήλους της

Σχετικά άρθρα

Η Jaguar Land Rover ανακοίνωσε και επίσημα πως θα προχωρήσει σε περικοπές 4.500 θέσεων εργασίας, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούν τη Βρετανία, όπου απασχολεί 40.000 υπαλλήλους.

Σύμφωνα με την εταιρεία οι περικοπές αφορούν πρωτίστως θέσεις γραφείου, καθώς επιχειρεί να απλοποιήσει τη διοικητική της δομή. Έρχονται πάντως σε κάθε περίπτωση να προστεθούν στην κατάργηση 1.500 θέσεων εργασίας που ανακοινώθηκαν πέρυσι και είναι ενδεικτικές των πιέσεων που δέχονται αρκετές παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη.

Η JLR, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια οχημάτων στη Βρετανία, ελέγχεται από την Tata και στο τρίμηνο, που έληξε τον Σεπτέμβριο, εμφάνισε ζημίες ύψους 90 εκατ. στερλινών. Με την απόλυση των 4.500 υπαλλήλων της η εταιρία θα εξοικονομήσει σχεδόν 3 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι σχεδιάζει να προωθήσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, με την Jaguar Land Rover να ανακοινώνει πως θα ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στο εργοστάσιο του Γουολβερχάμπτον, και θα δημιουργήσει ένα νέο κέντρο συναρμολόγησης μπαταριών κοντά στο Μπέρμιγχαμ.

Λαμβάνουμε αποφασιστικά μέτρα προκειμένου να επιτύχουμε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη υπό το φως των πολλών γεωπολιτικών και ρυθμιστικών προβλημάτων καθώς και των τεχνολογικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας,

δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Ralf Speth.

Τον περασμένο Νοέμβριο η Tata Motors ανακοίνωσε ένα νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης της βρετανικής εταιρίας, που έχει ως στόχο την επαναφορά της εταιρίας σε θετική τροχιά, μιας και αυτή έχει πληγεί σημαντικά από την πτώση των πωλήσεων diesel οχημάτων στην Ευρώπη, από το Brexit, αλλά και από τις εμπορικές διαμάχες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.

Η Jaguar Land Rover το 2018 πούλησε 592.708 αυτοκίνητα (+4,6%), με την Jaguar να πουλά 180.833 αυτοκίνητα (+1,2%) και την Land Rover 411.875 αυτοκίνητα (+6,9%).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...