Η Ginetta παρουσίασε σήμερα το νέο της supercar που το έχει ονομάσει Akula που στα ρώσικα σημαίνει καρχαρίας.. Μηχανικά φορά έναν V8 6,0-λίτρων κινητήρα απόδοσης 600 ίππων με 705 Nm ροπής και συνδυάζεται με σειριακό 6-τάχυτο κιβώτιο που έχει αναπτύξει η Ginetta, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω carbon άξονα και μπλοκέ διαφορικού.

Το αυτοκίνητο κάνει εκτενή χρήση carbon και έτσι ζυγίζει μόλις 1.150 κιλά. Ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο κέντρο, μπροστά από την καμπίνα των επιβατών και η αεροδυναμική του έχει αναπτυχθεί στην αεροδυναμική σήραγγα της Williams. Παράγει 376 κιλά κάθετης αεροδυναμικής πίεσης στα 161 χλμ/ώρα, σχεδόν όσα παράγει και ένα αγωνιστικό LMP3. Εντύπωση προκαλεί και ο τεράστιος χώρος αποσκευών, των 675 λίτρων. Έχει τελική ταχύτητα 320 χλμ/ώρα.

Η παραγωγή του θα ξεκινήσει στα τέλη του έτους, με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται από τον Ιανουάριο του 2020. Η τιμή του θα κοστίζει κάτι λιγότερο από 400.000 λίρες Αγγλίας (467.000 ευρώ).

Η εταιρία δηλώνει πως το αυτοκίνητο θα το παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης την επόμενη εβδομάδα και ήδη έχει 14 παραγγελίες. Τον πρώτο χρόνο η εταιρία θα κατασκευάσει 20 μονάδες του, ενώ τα επόμενα χρόνια θα αυξήσει την ετήσια παραγωγή του ώστε αυτή να κυμαίνεται μεταξύ 30 και 50 μονάδων.