Η BMW και η Daimler, η μητρική εταιρία της Mercedes-Benz, ανακοίνωσαν σήμερα την σύναψη μιας ακόμη συνεργασίας, στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης αυτή τη φορά.

Οι δύο εταιρίες συμφώνησαν σε μία μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία με στόχο την ταχύτερη ανάπτυξη αυτόνομων τεχνολογιών και φυσικά τη μείωση του κόστους ανάπτυξης των συγκεκριμένων τεχνολογιών. Το σχέδιο περιλαμβάνει την εργασία σε αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 3 και 4, τόσο για αυτοκινητόδρομους όσο και για αστικές περιοχές, όπως επίσης και για χώρους στάθμευσης.

Ο συνδυασμός των ειδικών από τις δύο εταιρείες θα δώσουν ώθηση στην καινοτομία και θα επιταχύνουν την διάδοση αυτής της τεχνολογίας,

σημείωσε ο Klaus Frohlich, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW. Από την πλευρά του ο Ola Kallenius, μέλος του ΔΣ της Daimler, δήλωσε ότι:

H αυτόνομη οδήγηση είναι μία από τις πιο επαναστατικές τάσεις για εμάς αυτή τη στιγμή.

Στόχος των δύο εταιριών με τη συγκεκριμένη συνεργασία είναι να προσφέρουν τις παραπάνω τεχνολογίες στην αγορά από τα μέσα του 2020.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι δύο εταιρίες ανακοινώνουν συνεργασία μέσα στους τελευταίους μήνες, μιας και πριν από μια εβδομάδα ένωσαν τις υπηρεσίες μετακίνησης τους σε μια ενιαία πλατφόρμα.