BMW και Daimler ενώνουν τις υπηρεσίες μετακίνησης σε μια ενιαία πλατφόρμα

Σχετικά άρθρα

BMW και Daimler ανακοίνωσαν σήμερα πως δημιουργούν μια νέα κοινοπραξία στον χώρο των μετακινήσεων προκειμένου να ανταγωνιστούν την Uber. Στη νέα εταιρία οι δύο εταιρίες αρχικά επενδύουν 1 δισ. ευρώ και σε αυτή περιλαμβάνονται 14 θυγατρικές τους, μεταξύ των οποίων και η ελληνική Beat, η οποία εξαγοράστηκε από την Daimler το 2017.

Οι δύο εταιρείες προχωρούν στη δημιουργία μιας κοινής ενιαίας πλατφόρμας για τις υπηρεσίες μετακίνησης και μεταφορών, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο και ενιαίο οικοσύστημα, που αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί περίπου 60 εκατομμύρια πελάτες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η νέα πλατφόρμα θα έχει πέντε διαφορετικές υπηρεσίες. Η υπηρεσία Reach Now θα προσφέρει λύσεις μετακίνησης που θα επιτρέπει στον χρήστη να μετακινείται με διάφορα μέσα, από Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έως αυτοκίνητα, ταξί και ηλεκτρικά ποδήλατα.

Η υπηρεσία Free Now θα προσφέρει υπηρεσίες μετακίνησης, όπως ταξί, προσωπικούς σοφέρ και ηλεκτρονικά σκούτερ. Η υπηρεσία Share Now θα επιτρέπει στους χρήστες να νοικιάζουν οχήματα μέσω του smartphone τους για μικρό χρονικό διάστημα.

Η υπηρεσία Charge Now θα δημιουργήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο σημείων φόρτισης για τα ηλεκτρικά οχήματα. Η υπηρεσία Park Now θα αναπτύξει εφαρμογές και υπηρεσίες που θα διευκολύνουν την στάθμευση οχημάτων, από την εύρεση θέσης μέχρι την ηλεκτρονική πληρωμή.

Τον Μάρτιο του 2018 η BMW και η Daimler ανακοίνωσαν πως ενώνουν τις δυνάμεις τους ώστε δημιουργήσουν μια εταιρία και να τεθούν απέναντι στην Uber. Σήμερα η συμφωνία πήρε την έγκριση των αντιμονοπωλιακών αρχών.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες συμφώνησαν να συνεργαστούν για την επέκταση των δραστηριοτήτων τους σε νέες υπηρεσίες, όπως ο διαμοιρασμός αυτοκινήτων -car sharing- και η φόρτιση ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Με βάση τους όρους της συνεργασίας, η οποία περιλαμβάνει τις μονάδες διαμοιρασμού αυτοκινήτων Car2Go και DriveNow, καθώς και υπηρεσίες στάθμευσης και φόρτισης, οι Daimler και BMW έχουν ποσοστό 50% η κάθε μια στη κοινοπραξία που ίδρυσαν.

Αρχικά, η ολοκλήρωση της ενοποίησης των δύο εταιριών (Car2Go και DriveNow) σε μια είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνει στα τέλη του 2018, αλλά λόγω απροσδόκητων καθυστερήσεων αυτό δεν ήταν πλέον δυνατό στον χρόνο που απομένει.

Έτσι, η έναρξη της υπηρεσίας μετατέθηκε για τις αρχές του 2019, αρχικά στην Ευρώπη και αργότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού, με τα γραφεία της εταιρίας να βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο. Η νέα carsharing εταιρία θα “βγάλει” στον δρόμο 20.000 αυτοκίνητα σε 31 διεθνείς μεγαλουπόλεις.

Οι δύο εταιρίες θα προσφέρουν υπηρεσίες on-demand κινητικότητας μέσω των υπηρεσιών Moovel και ReachNow, υπηρεσίες car-sharing μέσω των Car2Go και DriveNow, υπηρεσίες Ride-Hailing μέσω των MyTaxi, Chauffeur Prive, Clever Taxi και Beat, υπηρεσίες Parking μέσω των ParkNow και Parkmobile Group, αλλά και υπηρεσίες φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων μέσω των ChargeNow και Digital Charging Solutions.

Σύμφωνα με τον CEO της Beat, Νίκο Δρανδάκη:

Ο κύριος μέτοχος της Beat, η Daimler AG, ενώνει τις δυνάμεις της με τo BMW Group για να δημιουργήσουν μια κοινοπραξία στον χώρο των μετακινήσεων. Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για εμάς. Η Beat είναι πολύ περήφανη που γίνεται μέρος αυτής της νέας οικογένειας, δύο χρόνια ακριβώς μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς μας από τη Daimler.

Στην Beat δεν θα υπάρξουν αλλαγές σε λειτουργικό επίπεδο ή στην εμπορική ονομασία. Αυτό που αλλάζει, είναι ότι με την από κοινού υποστήριξη των στρατηγικών επενδυτών μας BMW και Daimler, θα έχουμε πλέον μία ακόμα καλύτερη βάση για μελλοντική ανάπτυξη.

Η συγχώνευση θα επιτρέψει στην Beat να συνεχίσει την στρατηγική ανάπτυξης στη Λατινική Αμερική και να προχωρήσουμε σε νέες επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, τεχνολογία και μάρκετινγκ.

Η Beat έχει σήμερα περισσότερους από 500 εργαζόμενους, 250.000 συνεργαζόμενους οδηγούς και αναπτύσσεται ταχύτατα σε Περού, Χιλή και Κολομβία. Αυτό το μήνα λανσάραμε με επιτυχία την υπηρεσία μας στο Μεξικό και σκοπεύουμε να επεκταθούμε σε περισσότερες πόλεις μέσα στο 2019.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...

Ανανέωση για τις BMW 4 Series Gran Coupe και i4

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη των ανανεωμένων 4-Series και M4, η BMW παρουσιάσει τις ανανεωμένες 4 Series Gran Coupe και i4. Τα αυτοκίνητα αποκτούν...

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...