Επίσημο: H Volvo βάζει περιοριστή ταχύτητας στα 180 χλμ/ώρα σε όλα τα μοντέλα της

Σχετικά άρθρα

Η Volvo ανακοίνωσε σήμερα πως από το 2020 όλα τα μοντέλα της θα έχουν περιοριστή ταχύτητας στα 180 χλμ/ώρα. Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με την Σουηδική εταιρία, πάρθηκε στη προσπάθειά της να αυξήσει την ασφάλεια, αλλά και να εκπληρώσει την δέσμευσή της, να εξαλείψει πλήρως τον κίνδυνο σοβαρού ή θανάσιμου τραυματισμού σε ένα τροχαίο ατύχημα με κάποιο μοντέλο της μέχρι το 2020.

Όπως αναφέρει η Volvo, όλα τα χαρακτηριστικά και τα συστήματα ασφαλείας των μοντέλων της, είναι άχρηστα σε εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες. Η Volvo πιστεύει πως ο άνθρωπος δεν μπορεί να αναγνωρίσει τους κινδύνους που δημιουργούνται όταν τρέχει με εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα. Σύμφωνα με τον Hakan Samuelsson, CEO της Volvo, ο περιοριστής ταχύτητας θα μπορεί να απενεργοποιείται σε ορισμένες χώρες, όπως πχ στις Autobahns της Γερμανίας που δεν έχουν όριο ταχύτητας.

Εκτός από τον περιοριστή ταχύτητας, η Volvo αναπτύσσει τεχνολογία η οποία χρησιμοποιεί κάμερες που παρακολουθούν την κατάσταση και την προσοχή του οδηγού και τον αποτρέπουν να οδηγήσει όταν αυτός βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ, ναρκωτικών ουσιών ή έχει απόσπαση προσοχής χρησιμοποιώντας πχ το κινητό του τηλέφωνο. Παράλληλα εξετάζει να θέτει αυτόματα ανώτατα όρια ταχύτητας στα αυτοκίνητά της σε σημεία γύρω από σχολεία, νοσοκομεία κτλ, μέσω έξυπνου ελέγχου ταχύτητας και της τεχνολογίας geofencing.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα