Επίσημο: Skoda Vision IV Concept

Σχετικά άρθρα

H Skoda παρουσιάζει στην έκθεση της Γενεύης το Vision iV Concept. Πρόκειται ένα τετράθυρο πρωτότυπο SUV με coupe σχεδιασμένο, που χρησιμοποιεί την MEB πλατφόρμα του VW Group και είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Έχει μήκος 4.665 mm, πλάτος 1.926 mm, ύψος 1.613 mm και μας δείχνει πως θα μοιάζει η έκδοση ενός μοντέλου παραγωγής που θα παρουσιαστεί του χρόνου. Ξεχωρίζει από τα λεπτά LED-Matrix φωτιστικά σώματα, με μια LED λωρίδα να ενώνει τους μπροστά προβολείς. Έχει κάμερες αντί για πλαϊνούς καθρέπτες και μεγάλες ζάντες 22″. Οι πίσω πόρτες ανοίγουν ανάποδα, ενώ οι πόρτες μπορούν να ανοιγοκλείσουν και ηλεκτρικά.

Το πρωτότυπο διαθέτει μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό, κοφτό διάκτινο τιμόνι, ψηφιακό πίνακα οργάνων, ενώ στον χώρο του κεντρικού τούνελ η απουσία παροαδοσιακού λεβιέ ταχυτήτων, επέτρεψε την Skoda να προσφέρει περισσότερο χώρο στους επιβάτες. Επίσης συναντάμε και σύστημα ασύρματης φόρτισης για 2 smartphones, ενώ φέρει προηγμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που υποστηρίζει gestures και έχει μόνιμη συνδεσιμότητα 5G.

Κίνηση παίρνει από δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας στον μπροστά και ένας στον πίσω άξονα, συνδυαστικής απόδοσης 306 ίππων. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 5,9 δευτερόλεπτα, έχει τελική ταχύτητα 180 χλμ/ώρα, έχει αυτονομία 500 χλμ, με την μπαταρία ιόντων-λιθίου να φορτίζει κατά 80% μέσα σε μισή ώρα με χρήση ταχυφορτιστή.

Μέσα στο 2019 η Skoda θα μπει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, μιας και θα παρουσιάσει το Superb plug-in hybrid, και το ηλεκτρικό Citigo. Το 2020 θα ακολουθήσει έκδοση παραγωγής του Vision IV Concept που θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB. Στα επόμενα τέσσερα χρόνια, η Skoda θα επενδύει περίπου δύο δισεκατομμύρια ευρώ σε εναλλακτικά κινητήρια συστήματα και νέες υπηρεσίες κινητικότητας, ενώ έως τα τέλη του 2022 θα λανσάρει περισσότερα από 10 μοντέλα που θα χρησιμοποιούν την ηλεκτρική ενέργεια για την κίνησή τους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...

Ξεκίνησε η παραγωγή του Skoda Octavia facelift

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, η Skoda παρουσίασε το facelift του Octavia και σήμερα η τσέχικη εταιρία έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε η παραγωγή του best...