Η Honda μέσα στην εβδομάδα παρουσίασε το E Prototype, το οποίο μας δείχνει το πως θα μοιάζει η έκδοση παραγωγής του μικρού ηλεκτρικού μοντέλου της Honda.

Σύμφωνα με μηχανικούς της Honda, το μοντέλο παραγωγής θα είναι κατά 95% ίδιο με το E Prototype, ενώ ο Kohei Hitomi, επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης του μοντέλου δήλωσε πως αρχικά έπρεπε να πείσουν τους υψηλά ιστάμενους ανθρώπους της Honda, προκειμένου αυτοί να δώσουν το “ok” ώστε το μοντέλο να περάσει στη παραγωγή.

Ο Hitomi είπε πως οι άνθρωποι της Honda ήθελαν ένα ηλεκτρικό μοντέλο με μεγαλύτερη μπαταρία, κάτι που θα οδηγούσε σε αυξημένος βάρος αλλά και σε μεγαλύτερες διαστάσεις. Κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να ήταν και ακριβότερο, με την ομάδα ανάπτυξης του μοντέλου να επιμένει πως πρέπει να βγάλουν στην αγορά το μικρό μοντέλο, όπως τελικά και έγινε, μιας και αυτό είναι ιδανικότερο για κίνηση μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ο ηλεκτροκινητήρας του μοντέλου κινεί τους πίσω τροχούς, με την μπαταρία του να προσφέρει αυτονομία μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων ανά φόρτιση. Η μπαταρία, μέσω ταχυφορτιστή, μπορεί να φορτίζει κατά 80% μέσα σε 30 λεπτά. Η Honda δεν αποκάλυψε νούμερα επιδόσεων ούτε ιπποδύναμης.