Η Nissan παρουσιάζει στην έκθεση της Γενεύης το IMQ concept, ένα νέο πρωτότυπο crossover που ενσαρκώνει το μέλλον του Intelligent Mobility της ιαπωνικής εταιρίας και μας δίνει μια φευγαλέα ματιά για το πως θα είναι ο μελλοντικός σχεδιασμός των crossover μοντέλων της εταιρίας.

To IMQ έρχεται να συμπληρώσει το IMS, που έδειξε η Nissan στην φετινή έκθεση του Detroit, τον περασμένο Ιανουάριο. Έχει μήκος 4.552 mm, πλάτος 1.940 mm, ύψος 1.560 mm και κίνηση παίρνει από το νέο e-Power σύστημα της Nissan που αποτελείται από ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 340 ίππων με 700 Nm ροπής, με την κίνηση να στέλνεται σε όλους τους τροχούς. Οι μπαταρίες φορτίζουν από έναν 1.500αρη turbo κινητήρα βενζίνης που λειτουργεί ως γεννήτρια.

Στο φουτουριστικό εσωτερικό ξεχωρίζει η τεράστια οθόνη 84 εκατοστών (33″) που βρίσκεται ενσωματωμένη στο ταμπλό, ενώ μια μικρότερη δευτερεύουσα οθόνη βρίσκεται πάνω από την κεντρική κονσόλα, εκεί όπου συναντάμε το Virtual Personal Assistant, που ελέγχει όλες τις λειτουργίες του οχήματος, σύμφωνα με τις εντολές του οδηγού.

Επίσης διαθέτει την τεχνολογία Invisible-to-Visible που συλλέγει δεδομένα από αισθητήρες μέσα και έξω από ένα αυτοκίνητο, τα οποία αποθηκεύονται σε cloud, επιτρέποντας του να μπορεί να παρακολουθεί το άμεσο περιβάλλον που κινείται το αυτοκίνητο, αλλά και να “βλέπει” πίσω από μια στροφή ή ένα κτίριο.

Το σύστημα βελτιώνει την πλοήγηση, ενώ μπορεί να εμφανίζει και πληροφορίες σχετικά με την κίνηση στους δρόμους και τον εκτιμώμενο χρόνο ενός ταξιδιού, δίνοντας παράλληλα πληροφορίες για το ποια λωρίδα κυκλοφορίας έχει λιγότερη κίνηση.

Η τεχνολογία που έχει σχεδιαστεί τόσο για αυτόνομα όσο και για συμβατικά αυτοκίνητα, δημιουργεί έναν 360 μοιρών χάρτη του περιβάλλοντος του χώρου που κινείται το αυτοκίνητο και μπορεί να ενημερώνει τον οδηγό για κοντινούς πεζούς, ζώα κτλ, ενώ μπορεί να καταλάβει πότε ο οδηγός είναι κουρασμένος και χρειάζεται να κάνει μια στάση για να ξεκουραστεί.