H Polestar δεν βάζει περιοριστή τελικής στα 180 χλμ/ώρα στα μοντέλα της

Σχετικά άρθρα

Την περασμένη Δευτέρα, η Volvo προέβη σε μια πολύ θαρραλέα ανακοίνωση, η οποία δίχασε τους πάντες. Πιο συγκεκριμένα, η σουηδική εταιρία ανακοίνωσε πως από το 2020 όλα τα μοντέλα της θα έχουν περιοριστή ταχύτητας στα 180 χλμ/ώρα, με σκοπό να αυξήσει την ασφάλεια, αλλά και να εκπληρώσει την δέσμευσή της, να εξαλείψει πλήρως τον κίνδυνο σοβαρού ή θανάσιμου τραυματισμού σε ένα τροχαίο ατύχημα με κάποιο μοντέλο της μέχρι το 2020.

Πολλοί ήταν αυτοί που επικρότησαν αυτή τη κίνηση, ενώ δεν έλειψαν και αρκετοί που μίλησαν για χειραγώγηση, επιβολή και “Skynet”. H Polestar, όμως, η θυγατρική εταιρία επιδόσεων της Volvo, έκανε γνωστό ότι τα μοντέλα της δεν θα διαθέτουν τον περιοριστή τελικής στα 180 χλμ/ώρα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο CEO της Polestar, Thomas Ingenlath, δήλωσε ότι το όριο ταχύτητας δεν είναι καλή ιδέα για την εταιρία του, τονίζοντας από την Γενεύη:

Προφανώς δεν πρόκειται να το κάνουμε αυτό και αυτό είναι ένας καλός διαφοροποιητής της μάρκας [από τη Volvo]. Στην Polestar δεν έχουμε την επιθυμία να υπαγορεύσουμε πραγματικά την ταχύτητα που θα πρέπει να οδηγείται.

Φυσικά, οι ερωτήσεις μας είναι ούτως ή άλλως σε διαφορετική σφαίρα, επειδή με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δεν σε νοιάζει τόσο πολύ η τελική ταχύτητα. Αυτό είναι ένα στοιχείο πολύ περισσότερο του κόσμου των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Ακόμη και στην Tesla, θα πρέπει να ψάξεις να βρεις ποια είναι η τελική ταχύτητα. Για εμάς, θα ήταν ανόητο να ανακοινώσουμε [τον περιορισμό στην τελική ταχύτητα], γιατί πραγματικά δεν είναι μια ερώτηση που μας αφορά ως εταιρία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Heico Sportiv βελτιώνει το Volvo EX30

O γερμανικός βελτιωτικός οίκος Heico Sportiv παρουσίασε το οπτικό πακέτο αναβάθμισης για το Volvo EX30, το οποίο αποτελείται από αεροδυναμικά ένθετα στους εμπρός και...