Τον Ιούνιο του 2018 η Volkswagen σημείωσε νέο απόλυτο ρεκόρ στο Pikes Peak, με το ηλεκτρικό αγωνιστικό I. D. R Pikes Peak να ολοκληρώσει την ανάβαση σε χρόνο 7 λεπτών και 57,148 δευτ.

Αυτός ο χρόνος ήταν ταχύτερος κατά σχεδόν 17 δευτερόλεπτα, από τον χρόνο (8:13.878) που είχε σημειώσει ο Sebastian Loeb, με το Peugeot 208 T16 το 2013.

Ο Bruno Famin, το αφεντικό της Peugeot Sport, σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως ο χρόνος 7:57.148 της Volkswagen τον απογοήτευσε, μιας και πίστευε πως το I.D R θα μπορούσε να πετύχει τουλάχιστον κατά 10-15 δευτερόλεπτα ταχύτερο χρόνο.

Ο ίδιος πιστεύει πως ο χρόνος της VW μπορεί να σπάσει και με ένα βενζινοκίνητο όχημα, αλλά όπως είπε, αν θέλεις να κάνεις ένα καλό promo και καλό marketing, τότε πρέπει να το πετύχεις με ένα ηλεκτρικό μοντέλο.

Ερωτηθείς για το αν η Peugeot θα ξανασυμμετάσχει στο Pikes Peak στο μέλλον με στόχο φυσικά ένα νέο ρεκόρ, ο Famin δήλωσε πως έχει προταθεί ήδη στους υψηλά ιστάμενος τους Peugeot, αλλά για την ώρα δεν έχουν πάρει το ok, μιας και η ανάπτυξη ενός τέτοιου οχήματος απαιτεί πολλά χρήματα, με την Peugeot να θέλει να τα επενδύσει σε άλλα τμήματά της.