Η Peugeot θεωρεί πως η Volkswagen θα μπορούσε να πετύχει ακόμη καλύτερο ρεκόρ στο Pikes Peak

Σχετικά άρθρα

Τον Ιούνιο του 2018 η Volkswagen σημείωσε νέο απόλυτο ρεκόρ στο Pikes Peak, με το ηλεκτρικό αγωνιστικό I. D. R Pikes Peak να ολοκληρώσει την ανάβαση σε χρόνο 7 λεπτών και 57,148 δευτ.

Αυτός ο χρόνος ήταν ταχύτερος κατά σχεδόν 17 δευτερόλεπτα, από τον χρόνο (8:13.878) που είχε σημειώσει ο Sebastian Loeb, με το Peugeot 208 T16 το 2013.

Ο Bruno Famin, το αφεντικό της Peugeot Sport, σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως ο χρόνος 7:57.148 της Volkswagen τον απογοήτευσε, μιας και πίστευε πως το I.D R θα μπορούσε να πετύχει τουλάχιστον κατά 10-15 δευτερόλεπτα ταχύτερο χρόνο.

Ο ίδιος πιστεύει πως ο χρόνος της VW μπορεί να σπάσει και με ένα βενζινοκίνητο όχημα, αλλά όπως είπε, αν θέλεις να κάνεις ένα καλό promo και καλό marketing, τότε πρέπει να το πετύχεις με ένα ηλεκτρικό μοντέλο.

Ερωτηθείς για το αν η Peugeot θα ξανασυμμετάσχει στο Pikes Peak στο μέλλον με στόχο φυσικά ένα νέο ρεκόρ, ο Famin δήλωσε πως έχει προταθεί ήδη στους υψηλά ιστάμενος τους Peugeot, αλλά για την ώρα δεν έχουν πάρει το ok, μιας και η ανάπτυξη ενός τέτοιου οχήματος απαιτεί πολλά χρήματα, με την Peugeot να θέλει να τα επενδύσει σε άλλα τμήματά της.

ΠηγήTopgear.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...