Η συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi ανακοίνωσε σήμερα μια νέα δομή στο διοικητικό συμβούλιο της.

Συγκεκριμένα η Renault και η Nissan είναι πλέον ισότιμοι εταίροι, κάτι που ζητούσε εδώ και χρόνια η Nissan, μιας και η Renault είχε έως τώρα τον κύριο λόγο στη στρατηγική που θα ακολουθούσε η συμμαχία, παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις της Renault παγκοσμίως, ήταν χαμηλότερες από εκείνες της Nissan. Αυτό ήταν μία κατάκτηση από την ίδρυση της συμμαχίας τη δεκαετία του 90, η οποία είχε τότε σώσει την Nissan από την κατάρρευση.

Ο Jean-Dominique Senard πρόεδρος του Δ.Σ. της Renault θα είναι και πρόεδρος της συμμαχίας, αλλά όχι πια και πρόεδρος της Nissan, σε μία σαφή ένδειξη των νέων ισορροπιών, που επιδιώκονται. Δεν είναι προς το παρόν γνωστό ποιος θα αναλάβει τη θέση, η οποία παραμένει κενή από τη σύλληψη του Carlos Ghosn τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι CEO των Nissan, Renault και Mitsubishi Motors, οι Hiroto Saikawa, Thierry Bollore και Osamu Masuko, θα είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου της συμμαχίας. Το νέο συμβούλιο θα συναντιέται κάθε μήνα στο Παρίσι ή στο Τόκιο και θα ενημερώνει τακτικά τους ενδιαφερόμενους για τις βασικές πρωτοβουλίες και τα επιτεύγματά του.

“Πρόκειται για μία συμμαχία ίσων” τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Hiroto Saikawa, σε συνέντευξη Τύπου, στην οποία παρουσιάστηκε η νέα διοικητική διάρθρωση. Ωστόσο οι εταιρίες αποφάσισαν προς το παρόν να αφήσουν ως έχουν τις συμφωνίες για τα μετοχικά μερίδια.