Στις αρχές του μήνα και κατά την διάρκεια της έκθεσης της Γενεύης, η Hyundai αποκάλυψε τη νέα -όγδοη- γενιά του Sonata, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση της Νέας Υόρκης σε έναν μήνα από σήμερα.

Με την συγκεκριμένη ημερομηνία να πλησιάζει, η κορεάτικη εταιρία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μερικές νέες πληροφορίες για το νέο μοντέλο της. Πιο συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο βασίζεται σε μια ολοκαίνουρια -τρίτης γενιάς- πλατφόρμα, η οποία κάνει το ντεμπούτο της στο Sonata και θα χρησιμοποιηθεί από μελλοντικά μοντέλα της Hyundai.

Η Hyundai λέει ότι αυτή η πλατφόρμα ενσωματώνει μια δομή πολλαπλών φορτίων διαδρομής (multi-load path structure), την τεχνική συγκόλλησης “hot stamping”, ενώ τέλος κάνει χρήση χάλυβα εξαιρετικά υψηλής αντοχής ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η στιβαρότητα της.

Από πλευράς ασφάλειας, η νέα πλατφόρμα έχει βελτιώσει την απορρόφηση ενέργειας και συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων κατά τη σύγκρουση στην καμπίνα επιβατών. Επιπλέον, η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι τροχοί να κινούνται προς τα έξω κατά τη διάρκεια μίας μετωπικής σύγκρουσης για τη βελτίωση της ασφάλειας των επιβατών. Αυτή η τεχνολογία συμβάλλει επίσης στην πρόληψη της περιστροφής του οχήματος μετά την σύγκρουση ώστε το όχημα να μην εμπλακεί σε πιθανές δευτερεύουσες συγκρούσεις.

Συνεχίζοντας, η πλατφόρμα του νέου Sonata βελτιώνει και τις επιδόσεις του, καθώς αυτή ενσωματώνει ένα σύστημα που έχει σχεδιαστεί για να ελέγχει τη ροή του αέρα στο χώρο του κινητήρα, βελτιώνοντας παράλληλα τη απαγωγή της θερμότητας. Ταυτόχρονα, το σύστημα αυτό ενισχύει επίσης τη σταθερότητα του εμπρός τμήματος και ελαχιστοποιεί την αντίσταση του αέρα.

1Διάβασε ακόμα

Επίσημο: Νέο Hyundai Sonata