Το νέο Sonata χρησιμοποιεί τη νέα πλατφόρμα τρίτης γενιάς της Hyundai

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές του μήνα και κατά την διάρκεια της έκθεσης της Γενεύης, η Hyundai αποκάλυψε τη νέα -όγδοη- γενιά του Sonata, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση της Νέας Υόρκης σε έναν μήνα από σήμερα.

Με την συγκεκριμένη ημερομηνία να πλησιάζει, η κορεάτικη εταιρία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μερικές νέες πληροφορίες για το νέο μοντέλο της. Πιο συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο βασίζεται σε μια ολοκαίνουρια -τρίτης γενιάς- πλατφόρμα, η οποία κάνει το ντεμπούτο της στο Sonata και θα χρησιμοποιηθεί από μελλοντικά μοντέλα της Hyundai.

Η Hyundai λέει ότι αυτή η πλατφόρμα ενσωματώνει μια δομή πολλαπλών φορτίων διαδρομής (multi-load path structure), την τεχνική συγκόλλησης “hot stamping”, ενώ τέλος κάνει χρήση χάλυβα εξαιρετικά υψηλής αντοχής ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η στιβαρότητα της.

Από πλευράς ασφάλειας, η νέα πλατφόρμα έχει βελτιώσει την απορρόφηση ενέργειας και συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων κατά τη σύγκρουση στην καμπίνα επιβατών. Επιπλέον, η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι τροχοί να κινούνται προς τα έξω κατά τη διάρκεια μίας μετωπικής σύγκρουσης για τη βελτίωση της ασφάλειας των επιβατών. Αυτή η τεχνολογία συμβάλλει επίσης στην πρόληψη της περιστροφής του οχήματος μετά την σύγκρουση ώστε το όχημα να μην εμπλακεί σε πιθανές δευτερεύουσες συγκρούσεις.

Συνεχίζοντας, η πλατφόρμα του νέου Sonata βελτιώνει και τις επιδόσεις του, καθώς αυτή ενσωματώνει ένα σύστημα που έχει σχεδιαστεί για να ελέγχει τη ροή του αέρα στο χώρο του κινητήρα, βελτιώνοντας παράλληλα τη απαγωγή της θερμότητας. Ταυτόχρονα, το σύστημα αυτό ενισχύει επίσης τη σταθερότητα του εμπρός τμήματος και ελαχιστοποιεί την αντίσταση του αέρα.

Διάβασε ακόμα

Επίσημο: Νέο Hyundai Sonata

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανανέωση για το Hyundai Santa Cruz

H Hyundai παρουσίασε σήμερα την ανανεωμένη έκδοση του Santa Cruz, με το pickup να αποκτά νέα γρίλια, νέους προφυλακτήρες, νέες ζάντες και στο εσωτερικό...

Νέο Kia K4

H Kia έκανε γνωστές όλες τις λεπτομέρειες της νέας γενιάς του K4, που εκτός από σεντάν θα προσφέρεται και ως hatchback. Το αυτοκίνητο αντικαθιστά...

Η Hyundai ανανεώνει ξανά το i30

Τέσσερα χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου facelift του i30, η Hyundai παρουσίασε σήμερα μια ακόμη ανανεωμένη έκδοση του μοντέλου, που συνεχίζει να διατίθεται...
Autoblog.gr