Μια νέα τσεχική εταιρία, η Performance Solutions παρουσιάζει το Mosquito, ένα νέο supercar που εστιάζει για χρήση εντός πίστας, αλλά μπορεί να κινηθεί νόμιμα σε δημόσιους δρόμους.

Σχεδιασμένο από τον Tomas Sabacek, το Mosquito αντλεί έμπνευση από το βρετανικό μαχητικό αεροσκάφος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, De Havilland DH.98 Mosquito. Ζυγίζει 974 κιλά, φορά σώμα αποκλειστικά κατασκευασμένο από carbon και κίνηση παίρνει από τον ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα απόδοσης 600 ίππων με 650 Nm ροπής.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο αγωνιστικό κιβώτιο ταχυτήτων με paddles, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 2,9 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 320 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο έχει μήκος 4.420 mm, πλάτος 1.980 mm, ύψος 1.080 mm και μεταξόνιο 2.650 mm.

Διαθέτει το σύστημα Active Ride Control που ρυθμίζει την ανάρτηση και την αεροδυναμική. Η εταιρία χρειάζεται ακόμη 24 μήνες για να ολοκληρώσει την ανάπτυξη του Mosquito, το οποίο θα κατασκευαστεί σε μόλις 18 μονάδες, όλες παραμετροποιημένες ανάλογα με τα θέλω των ιδιοκτητών τους.

Η τιμή του δεν ανακοινώθηκε, αλλά εκτιμάται πως θα είναι μεγαλύτερη του 1 εκατ. ευρώ.