Η κινέζικη Evergrande Group, μια εταιρία που κυρίως ασχολείται με το real estate, όντας ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής ακινήτων της Κίνας, έχει βάλει ως στόχο να γίνει η ηγέτιδα παγκόσμια δύναμη σε ότι έχει να κάνει με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μέσω της θυγατρικής της, την Evergrande Health.

Το αφεντικό της εταιρίας, ο Hui Ka Yan, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας με περιουσία σχεδόν 40 δισ. δολαρίων, δήλωσε πως η εταιρία του θα προσπαθήσει να γίνει παγκοσμίως “η μεγαλύτερη και η ισχυρότερη εταιρία ηλεκτρικών οχημάτων μέσα στα επόμενα 3 με 5 χρόνια”.

Η Evergrande κατέχει το 20% της Koenigsegg, ενώ έχει εξαγοράσει και την NEVS, έχοντας κάποτε και το 45% της Faraday Future. Η εταιρία δηλώνει πως θα παράγει ηλεκτρικά μοντέλα που θα χρησιμοποιούν τεχνολογίες της Koenigsegg, της NEVS, αλλά και της e-Traction. Η εταιρία που διαθέτει και την κινέζικη εταιρία παραγωγής μπαταριών Shanghai Cenat New Energy Co, δηλώνει πως θα ξεκινήσει την πώληση του πρώτου της παγκόσμιου αμιγούς ηλεκτρικού μοντέλου “σύντομα”.

Πέρυσι οι πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων στη Κίνα παρουσίασαν αύξηση 61,7%, με 1,3 εκατομμύρια νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να κυκλοφορούν στους δρόμους της Κίνας, ενώ για φέτος το νούμερο αυτό αναμένεται να αυξηθεί στα 1,6 εκατομμύρια.