Σύμφωνα με άρθρο των The Financial Times, η Renault θέλει να συγχωνευτεί τόσο με την Nissan, όσο και με την Fiat Chrysler Automobiles. Το δημοσίευμα αναφέρει πως η Renault θέλει μέσα στους επόμενους 12 μήνες να ξαναφέρει στο τραπέζι των συζητήσεων τις συνομιλίες συγχώνευσης με τη Nissan και αμέσως μετά να προχωρήσει στην απόκτηση ακόμη μίας αυτοκινητοβιομηχανίας, με τη Fiat Chrysler να είναι ανάμεσα στους επιθυμητούς στόχους.

Να σημειωθεί πως η Renault, Nissan και Mitsubishi έχουν τη μεταξύ τους συμμαχία, με μια πιθανή συγχώνευση των Renault, Nissan και Fiat Chrysler, να δημιουργεί μια αυτοκινητοβιομηχανία που θα ήταν σε θέση να ανταγωνιστεί τις Toyota και VW Group.

Τόσο η Renault, όσο και η Nissan έχουν δηλώσει πως πλέον, μετά την εποχή Ghson, θα επικεντρωθούν στο να κάνουν τη συμμαχία τους αποδοτική, πριν προχωρήσουν σε άλλες κινήσεις, ενώ η πρόσφατη δημιουργία νέας συμμαχίας υπό την ηγεσία του προέδρου της Nissan, Jean-Dominique Senard, έχει ενισχύσει την αίσθηση ότι οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν όσον αφορά τα σχέδια συγχώνευσης.

Να σημειωθεί πως ο Carlos Ghosn είχε συνομιλίες για συγχώνευση της Renault με τη FCA πριν από δύο-τρία χρόνια, ενώ και η τελευταία έχει ενεργά αναζητήσει μία τέτοια πιθανότητα. Τότε η πρόταση συγχώνευσης της Renault με την FCA είχε σταματήσει από την γαλλική κυβέρνηση, βασικός μέτοχος της Renault.

O Ghosn ήταν υπέρμαχος της συγχώνευσης της Renault με την Nissan, κάτι που δεν άρεσε στην Nissan, με τις φήμες να θέλουν πως αυτή ήταν η αιτία που τα “άπλυτα του βγήκαν στην φόρα”.