Ο Andy Palmer, ο CEO της Aston Martin, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης της Ένωσης Κατασκευαστών και Εμπόρων Αυτοκινήτων της Μεγάλης Βρετανίας (SMMT), δήλωσε πως στο άμεσο μέλλον, θα υπάρχουν περισσότερες συγχωνεύσεις και συνεργασίας ανάμεσα στις αυτοκινητοβιομηχανίες, προκειμένου να μειώνουν τα κόστη ανάπτυξης, κυρίως των αυτόνομων οχημάτων. Όπως είπε:

Όλοι αναπτύσσουμε παρόμοιες τεχνολογίες που κοστίζουν δισεκατομμύρια και αυτό είναι μια ανοησία. Νομίζω πως είναι αναπόφευκτο οι αυτοκινητοβιομηχανίες να συνεργαστούν ή να συγχωνευθούν.

Δεν έχει κανένα νόημα ένα επιχειρηματικό μοντέλο που δαπανά 1 δισ. δολάρια προκειμένου να αναπτύξει ένα νέο αυτοκίνητο και στη συνέχεια να το πουλά φθηνά, μέσω εκπτώσεων, προκειμένου να κρατήσει σε λειτουργία το εργοστάσιο και να διατηρήσει τις οικονομίες κλίμακας.

Ο Palmer προβλέπει πως τελικά στον κλάδο θα δημιουργηθούν δύο-τρεις τεράστιες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως συνέβη με τις Boeing και Airbus που κυριαρχούν στην βιομηχανία κατασκευής αεροσκαφών.

Σήμερα υπάρχουν 14 μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες που κυριαρχούν στον κλάδο, με την Aston Martin να επιθυμεί να δημιουργήσει εταιρικές σχέσεις με ορισμένες από αυτές, κυρίως στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης, παρότι θέλει να δημιουργεί τις δικές της τεχνολογικές εξελίξεις, μέσω της Lagonda.