Το τρέχον Σαββατοκύριακο πραγματοποιείται στην πίστα του Goodwood η 77η συγκέντρωση των μελών της πίστας και εκεί έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση της η νέα Senna GTR. Το αγωνιστικό παρουσιάστηκε από την McLaren πριν ένα μήνα και ακριβώς ένα χρόνο μετά τα αποκαλυπτήρια του concept της. Εκτός της Senna GTR, στην πίστα βρέθηκαν η P1, η P1 GTR και η θρυλική F1.

Η βρετανική εταιρία θα κατασκευάσει μόλις 75 Senna GTR, και ήδη όλα έχουν βρει τους ιδιοκτήτες τους. Είναι η γρηγορότερη McLaren που κατασκευάστηκε ποτέ, εκτός των μονοθεσίων της στη Formula 1 και φορά τον twin-turbo 4,0-λιτρο V8 κινητήρα, απόδοσης 825 ίππων και 800 Nm ροπής.

Δεν υπάρχει ο δεύτερος καταλύτης σε σχέση με την Senna, με τις απολήξεις των εξατμίσεων να μην βρίσκονται στο πλάι όπως στο πρωτότυπο, αλλά στο πίσω μέρος. Σύμφωνα με την McLaren, η λύση αυτή επιλέχθηκε λόγω μείωσης της πολυπλοκότητας και του βάρους. Οι ζάντες είναι 19″ με Pilelli slicks ελαστικά διαστάσεων 285/650 μπροστά και 325/705 πίσω. Τα φρένα αποτελούνται από εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά και τετραπίστονες πίσω, με carbon-κεραμικούς δίσκους 390 mm.

Η Senna GTR θα μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας και ζυγίζει 1.188 κιλά, 10 λιγότερα από την Senna. Το νέο αεροδυναμικό body kit παράγει 1.000 κιλά κάθετης δύναμης (200 κιλά η Senna), με την McLaren να αφαιρεί κάθε τι περιττό από το εσωτερικό. Εκεί συναντάμε αγωνιστικό τιμόνι, αγωνιστικό πίνακα οργάνων, data logger με επικοινωνία τα pit και σύστημα πυρόσβεσης. Η τιμή της κάθε μιας McLaren Senna GTR ανέρχεται στα £1.100.000 (€1.281.000) προ φόρων.