Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από την αποφυλάκισή του Carlos Ghosn και σήμερα, οι ιαπωνικές αρχές προχώρησαν ξανά στη σύλληψή του, εξαιτίας νέων κατηγοριών για οικονομικές παρατυπίες.

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τον Ghosn ότι χρησιμοποίησε χρήματα της Nissan για προσωπική χρήση. Ισχυρίζονται ότι από το 2015 έως το 2018, η Nissan έστειλε πληρωμές σε έναν αντιπρόσωπο της στο Ομάν, ο οποίος ήταν στην πραγματικότητα ελεγχόμενος από τον Ghosn, μιας και τα κεφάλαια αυτά κατέληγαν σε μια εταιρεία που είχε ιδιοκτήτη τον Ghosn. Η Nissan έχασε περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του από τις Αρχές, την ώρα που βρισκόταν στο διαμέρισμα του στο Τόκιο, ο Ghosn μέσω του εκπροσώπου του εξέδωσε μια δημόσια δήλωση, με την οποία κατέκρινε την απόφαση της δικαιοσύνης, κατηγορώντας και πάλι στελέχη της Nissan:

Η σύλληψη μου σήμερα το πρωί είναι εξωφρενική και αυθαίρετη. Είναι μέρος μιας άλλης προσπάθειας κάποιων ατόμων της Nissan να με σκιάσουν. Παραπλανούν τους εισαγγελείς. Γιατί να με συλλάβουν, αν όχι για να με λυγίσουν; Δεν θα λυγίσω. Δηλώνω αθώος για τις αβάσιμες κατηγορίες εναντίον μου.

Η σύλληψη του Ghosn έγινε μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωσή του, πως θα έδινε την πρώτη του συνέντευξη τύπου την ερχόμενη Πέμπτη, όπου “έλεγε την αλήθεια για το τι συμβαίνει”.

Η Renault ανακοίνωσε χθες νέες καταγγελίες εναντίον του Ghosn, υποστηρίζοντας ότι τα έξοδα του πρώην CEO και προέδρου της, περιλάμβαναν “αμφισβητήσιμες και κρυμμένες πρακτικές” που παραβιάζουν τους κανόνες δεοντολογίας. Ανακοίνωσε επίσης την παραίτηση του Ghosn από το διοικητικό συμβούλιο της.