GP Κίνας 2019, FP3: Ο Bottas και πάλι ταχύτερος από τον Vettel

Σχετικά άρθρα

Στα τελευταία ελεύθερα δοκιμαστικά πριν τις κατατακτήριες του Grand Prix της Κίνας, ο Valtteri Bottas με την W10 του ήταν και πάλι μπροστά από την Ferrari του Sebastian Vettel, αλλά το FP3 σημαδεύτηκε από το σφοδρότατο ατύχημα του Alexander Albon, όπου έχασε τον έλεγχο της Toro Rosso STR14 του και έπεσε στο τοίχο της ευθείας εκκίνησης/τερματισμού, και ήταν αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί νωρίτερα (5 λεπτά) η περίοδος.

Ο Ταϊλανδός οδηγός Toro Rosso πάτησε το χλοοτάπητα στην τελευταία στροφή, χάνοντας τον έλεγχο και χτύπησε με μεγάλη ταχύτητα στον παρακείμενο τοίχο. Ο Albon βγήκε μόνος του από το μονοθέσιο, αλλά η STR14 έχει καταστραφεί ολοσχερώς και οι μηχανικοί τις ιταλικής ομάδας δεν θα προλάβουν να την επισκευάσουν εγκαίρως ώστε να τρέξει στις κατατακτήριες. Αυτό είναι κρίμα, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και ο team-mate του Daniil Kvyat είχαν δείξει αρκετά καλό ρυθμό, ολοκληρώνοντας την περίοδο στην ένατη και την δέκατη αντίστοιχα.

Ο Bottas με χρόνο 1:32.830 είχε μια υγιής διαφορά περίπου τεσσάρων δέκατων του δευτερολέπτου από τις Ferrari των Vettel και Leclerc, όλοι με τα μαλακά ελαστικά της Pirelli. Πίσω από τους τρεις πρώτους βρέθηκε ο Lewis Hamilton που δεν κατάφερε και πάλι να ολοκληρώσει έναν καλό γύρο τερματίζοντας στην τέταρτη θέση, όντας 0,9 δευτ. πιο αργός από τον πρώτο. Ο Nico Hulkenberg ήταν και πάλι εντυπωσιακός τοποθετώντας τη Renault του στην πέμπτη θέση -όπως στο FP2- μπροστά από τον εξαιρετικό Kimi Raikkonen, με την Alfa Romeo του.

Ο Max Verstappen ελπίζει σε μια καλύτερη απόδοση στις κατατακτήριες, καθώς με χρόνο 1:34.447 ήταν στην έβδομη θέση έχοντας 1,6 δευτ. διαφορά ρυθμού από τον Bottas. Ο team-mate του, Pierre Gasly, έκανε μόλις τον 15ο χρόνο, καθώς ο Γάλλος δεν θέλησε να χρησιμοποιήσει τα μαλακά ελαστικά. Όγδοος ήταν ο Carlos Sainz με τη McLaren να δείχνει ότι θα μπει άνετα στο Q3 κατά τις κατατακτήριες.

Αποτελέσματα

Tα highlights

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...