GP Κίνας 2019: Μια ακόμα εύκολη νίκη για Hamilton

Σχετικά άρθρα

Με την Ferrari να αναλώνεται στο να καταστρέψει τον αγώνα του Charles Lecrerc για να ευνοήσει την στρατηγική του Sebastian Vettel, η Mercedes και ο Lewis Hamilton είχαν ένα πολύ εύκολο απόγευμα κερδίζοντας τον 1.000στό αγώνα στην ιστορία της Formula 1.

Ταυτόχρονα αυτή ήταν δεύτερη νίκη του Βρετανού για το 2019, κάτι που τον ανέβασε στην κορυφή της βαθμολογίας. Η νίκη του Hamilton σημαίνει ότι η Σαγκάη εντάσσεται στον κατάλογο των πιστών όπου ο Βρετανός έχει κατακτήσει από έξι νίκες, μαζί με το Hungaroring και το Circuit Gilles Villeneuve στον Καναδά.

Η εκκίνηση

Δεύτερος σε έναν επίσης πολύ stress-free αγώνα ήταν ο team-mate του Hamilton στη γερμανική ομάδα, Valtteri Bottas, με την Mercedes να κατακτά έτσι το τρίτο “1-2” για τη φετινή χρονιά, παρότι προς το τέλος του αγώνα ο πρώτος οδηγός της Ferrari προσπάθησε -αποτυχημένα- να πιέσει. Η Ferrari έδειξε ότι δεν είχε να δώσει καμία απάντηση στον ρυθμό της W10, με τον Sebastian Vettel να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου χωρίς να εντυπωσιάζει σε κανένα σημείο του αγώνα.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Max Verstappen, ο οποίος φάνηκε να πήρε το μέγιστο από το μονοθέσιο της Red Bull, με τον ενοχλημένο Leclerc να τερματίζει στην πέμπτη θέση. Πίσω, και πολύ μακριά από τους πρωτοπόρους βρέθηκε το δεύτερο μονοθέσιο της Αυστριακής ομάδας, με τον Pierre Gasly να κατακτά τον έναν βαθμό του ταχύτερου γύρου, καθώς έβαλε φρέσκα ελαστικά (μαλακή γόμα) δύο γύρους πριν τη καρό σημαία για να το καταφέρει.

Ο Daniel Ricciardo της Renault εξασφάλισε τον πρώτο τερματισμό του έτους για τη γαλλική ομάδα, αλλά παρόλα αυτά η αξιοπιστία χτύπησε και πάλι καθώς ο team-mate Nico Hulkenberg εγκατέλειψε από μηχανικό πρόβλημα. Ο Αυστραλός τερμάτισε στην έβδομη θέση, όντας στην “κορυφή του midfield”, δείχνοντας παράλληλα ότι η Renault δεν έχει κάνει το κάτι παραπάνω σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Ο Ricciardo, όμως, κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Sergio Perez, ο οποίος έκανε μια εξαιρετική εκκίνηση και από την 12η θέση κατάφερε να βρεθεί στην όγδοη όταν έπεσε η καρό σημαία από τον Alain Prost.

Τα highlights του αγώνα

Την δεκάδα ολοκλήρωσαν οι Kimi Raikkonen με την Alfa Romeo του να δείχνει δυνατή σε αρκετά σημαία του αγώνα. Τον τελευταίο βαθμό πήρε ο Alexander Albon της Toro Rosso, ο οποίος ήταν με διαφορά ο πιο εντυπωσιακός οδηγός του αγώνα. Ο Βρετανός με καταγωγή από την Ταϊλάνδη ξεκίνησε από το pit lane, μετά το σφοδρό ατύχημα που είχε χθες στο FP3. Παρόλα αυτά, η μικρή ιταλική ομάδα από τη Faenza έδειξε ότι έχει φτιάξει ένα εξαιρετικά γρήγορο μονοθέσιο, με τον Albon να αντέχει στην πίεση της Haas του Romain Grosjean.

Επόμενο Grand Prix

Το επόμενο Grand Prix θα πραγματοποιηθεί στις 26-28 Απριλίου, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν

Οδηγός της ημέρας

Με διαφορά, ο οδηγός της ημέρας για το 1.000στο GP ήταν ο Alexander Albon.

Ταχύτερος γύρος

Τον ταχύτερο γύρο του αγώνα τον σημείωσε ο Pierre Gasly, παίρνοντας τον επιπλέον έναν βαθμό. Ο Gasly τον πέτυχε στον 55ο γύρο με χρόνο 1:34.742, αφήνοντας πίσω του τον Sebastian Vettel ο οποίος στον 37ο γύρο είχε σημειώσει χρόνο 1:34.836.

Αποτελέσματα

Βαθμολογία οδηγών

Θέση Οδηγός Ομάδα Βαθμοί
1 Lewis Hamilton Mercedes 68
2 Valtteri Bottas Mercedes 62
3 Max Verstappen Red Bull Racing Honda 39
4 Sebastian Vettel Ferrari 37
5 Charles Leclerc Ferrari 36
6 Pierre Gasly Red Bull Racing Honda 13
7 Kimi Räikkönen Alfa Romeo Racing Ferrari 12
8 Lando Norris McLaren Renault 8
9 Kevin Magnussen Haas Ferrari 8
10 Nico Hulkenberg Renault 6
11 Daniel Ricciardo Renault 6
12 Sergio Perez Racing Point BWT Mercedes 5
13 Alexander Albon Scuderia Toro Rosso Honda 3
14 Lance Stroll Racing Point BWT Mercedes 2
15 Daniil Kvyat Scuderia Toro Rosso Honda 1
16 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo Racing Ferrari 0
17 Romain Grosjean Haas Ferrari 0
18 Carlos Sainz McLaren Renault 0
19 George Russell Williams Mercedes 0
20 Robert Kubica Williams Mercedes 0

Βαθμολογία ομάδων

Θέση Ομάδα Βαθμοί
1 Mercedes 130
2 Ferrari 73
3 Red Bull Racing Honda 52
4 Renault 12
5 Alfa Romeo Racing Ferrari 12
6 Haas Ferrari 8
7 McLaren Renault 8
8 Racing Point BWT Mercedes 7
9 Scuderia Toro Rosso Honda 4
10 Williams Mercedes 0

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...