Η Toyota παρουσίασε στην έκθεση της Σαγκάη δύο ηλεκτρικές εκδόσεις του C-HR που θα πωλούνται από το 2020, αρχικά μόνο στην αγορά της Κίνας, με την παραγωγής τους να γίνεται τοπικά, από τις κοινοπραξίες GAC-Toyota και FAW-Toyota.

Το C-HR και το IZOA είναι τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Toyota παγκοσμίως, με την ιαπωνική εταιρία να μην αποκαλύπτει τεχνικές λεπτομέρειες για τα δύο μοντέλα. Ο ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται κάτω από το καπό και δίνει κίνηση στον μπροστά άξονα, με την μπαταρία να είναι στο πάτωμα.

Τα μοντέλα διαθέτουν νέους προφυλακτήρες, νέα γρίλια, νέες ζάντες και στο εσωτερικό υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων και νέος επιλογέας ταχυτήτων.

Μαζί με τα C-HR και IZOA, η Toyota στο περίπτερό της παρουσιάζει και το φουτουριστικό Rhombus concept, ένα αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο που μπορεί να μεταφέρει έως και τέσσερις επιβάτες, με τον οδηγό να κάθεται στο κέντρο.

Η Toyota θέλει μέχρι το 2025 να πουλά 10 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στη Κίνα, ενώ έχει θέσει ως στόχο να πουλά περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα οχήματα παγκοσμίως ετησίως, από το 2030 και μετά.