Η Uber λίγες εβδομάδες πριν την αρχική δημόσια εγγραφή της, όπου και αναμένεται να συγκεντρώσει ποσό 10 δισ. δολαρίων, ήρθε σε σε συμφωνία το τεχνολογικό fund του ιαπωνικού κολοσσού Softbank (Softbank Vision Fund), αλλά και με την Toyota και με την ιαπωνική κατασκευάστρια ανταλλακτικών Denso, για τη στήριξη της μονάδας πλήρως αυτοματοποιημένων αυτοκινήτων.

Με μεγάλο ενθουσιασμό ανακοινώνουμε ότι οι Toyota, Denso και Softbank Vision Fund πραγματοποιούν επένδυση 1 δισ. δολαρίων στην UberATG καθώς εργαζόμαστε από κοινού για το μέλλον της αυτοκίνησης,

έγραψε στο Twitter ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Dara Khosrowshahi.

Η SoftBank Group θα επενδύσει 333 εκατ. ευρώ, μέσω του επενδυτικού ταμείου της Vision Fund, ενώ η Toyota και η Denso θα επενδύσουν συνολικά 667 εκατ. δολάρια. Η Toyota θα επενδύσει επιπλέον 300 εκατ. δολάρια μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, προκειμένου να καλύψει μέρος του κόστους ανάπτυξης αυτόνομων εμπορικών οχημάτων.

Η νέα αυτή επένδυση αποτιμά την Advanced Technologies Group (ATG), που είναι ο βραχίονας της Uber στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης, στα 7,25 δισ. δολάρια.

Στο πλαίσιο της επένδυσης, η ATG θα εξελιχθεί σε αυτόνομη νομική οντότητα, αλλά θα παραμένει υπό τον έλεγχο της Uber, ενώ θα ελέγχεται από οκταμελές συμβούλιο, στο οποίο έξι μέλη θα ορίσει η Uber και από ένα η SoftBank και η Toyota. Διευθύνων σύμβουλος της ATG θα οριστεί ο Eric Meyhofer, ο οποίος είναι και σήμερα ο επικεφαλής της μονάδας αυτόνομης οδήγησης της Uber.