Η Byton έχει λάβει 50.000 παραγγελίες για το M-Byte

Σχετικά άρθρα

Η Byton έχει λάβει περισσότερες από 50.000 παραγγελίες για το M-Byte, το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της που θα ξεκινήσει την παραγωγή του από τον Ιούλιο, με τον CEO της εταιρίας Daniel Kirchert, να δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξή του πως η Byton σκοπεύει να κατασκευάσει 10.000 M-Byte κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Στόχος της εταιρίας είναι να κατασκευάζει ετησίως 100.000 αυτοκίνητα από το 2021-2022, με το εργοστάσιο της εταιρίας στην πόλη Nanjing της Ανατολικής Κίνας να μπορεί σε αρχική φάση να κατασκευάζει ετησίως 150.000 αυτοκίνητα.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος και συνιδρυτής της εταιρίας Carsten Breitfeld ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την Byton, ιδρύοντας μια νέα εταιρία, την Iconiq.

Το M-Byte θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Κίνας προς τα τέλη του 2019, ενώ στην Ευρώπη αναμένεται προς τα τέλη του 2020. Το ηλεκτρικό SUV έχει μήκος 4,8 μέτρων, πλάτος 1,9 μέτρων και ύψος 1,6 μέτρων.

Μηχανικά θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Η έκδοση με τον έναν ηλεκτροκινητήρα -στον πίσω άξονα- απόδοσης 272 ίππων θα έχει αυτονομία 400 χλμ, ενώ η έκδοση με τους δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 476 ίππων θα έχει αυτονομία 525 χλμ.

Θα διαθέτει αυτόνομες λειτουργίες Επιπέδου 3 και η αρχική τιμή του αναμένεται να ξεκινά από τις 45.000 δολάρια, με την εταιρία να δηλώνει πως από το 2020 θα προσφέρει και αυτόνομες λειτουργίες Επιπέδου 4, ενώ σκέφτεται να προσφέρει στην αγορά τόσο ένα sedan όσο και ένα μικρότερο συμπαγές μοντέλο, με όλα να βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...