Πάρε μια πρώτη γεύση από την χάραξη της πίστας της F1 στο Βιετνάμ

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Formula 1 και η πόλη του Hanoi ανακοίνωσαν ότι τον Απρίλιο του 2020 θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ ο πρώτος αγώνας στην ιστορία της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην ασιατική χώρα.

Η χάραξη ενός ακόμα αγώνα στους δρόμους μιας πόλης έχει την υπογραφή του Hermann Tilke, όπως πολλές ακόμα πίστες του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Οι στενοί δρόμοι της πρωτεύουσας του Βιετνάμ φαίνονται από το παρακάτω video, που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια ψηφιακής τεχνολογίας και μας χαρίζει μια πρώτη γεύση από την διαδρομή στους δρόμους του Hanoi και τις δυσκολίες που θα συναντήσουν οι οδηγοί.

Η πίστα βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και αποτελείται από 22 στροφές αλλά και από τρεις ευθείες οι οποίες διαμορφώνουν μια διαδρομή μήκους 5.565 μέτρων. Ορισμένες από τις στροφές της συγκεκριμένης πίστας παραπέμπουν σε άλλες, όπως της Suzuka, ενώ η ευθεία εκκίνησης-τερματισμού έχει μήκος 1,5 χιλιομέτρου όντας μία από τις μεγαλύτερες του πρωταθλήματος.

Αυτό αποτελεί το πρώτο νέο συμβόλαιο της Liberty Media, με το Grand Prix του Βιετνάμ να αντιπροσωπεύει τη σταθερή δέσμευση της Formula 1 στην Ασία, όπου οι αγώνες έχουν εδραιωθεί σε Σιγκαπούρη, Κίνα και Ιαπωνία και σύμφωνα με το promoter, τη Vingroup, οι δύο πλευρές υπέγραψαν πολυετή συμφωνία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr