Ο κινητήρας του Nissan Altima χρησιμοποιεί την τεχνολογία του GT-R

Σχετικά άρθρα

Ο 2,5-λίτρων PR25DD κινητήρας του νέου Altima ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό μιας και δεν διαθέτει τις παραδοσιακές επιστρώσεις στους κυλίνδρους του, αλλά έχει επιστρώσεις που συναντάμε στον κινητήρα του GT-R, μια τεχνολογία που η Nissan ονομάζει “Mirror Bore Coating“.

Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει τον ψεκασμό ενός λεπτού, ελαφρού επιχρίσματος τετηγμένου σιδήρου στο εσωτερικό των τοιχωμάτων των κυλίδρων. Στη συνέχεια, ένα εργαλείο διαμαντιού-καρβιδίου χρησιμοποιείται για να τελειοποιήσει και να γυαλίζει κάθε κύλινδρο σε βαθμό που μπορείς να καθρεφτίζεσαι.

Το πάχος της επικάλυψης σιδήρου είναι μόλις 0,2 χιλιοστά, αντί για τα 2 χιλιοστά των συμβατικών liners. Εκτός του ότι το εσωτερικό των κυλίνδρων είναι πολύ πιο λείο, μειώνοντας έτσι τις τριβές, αυτοί είναι πιο ελαφριοί κατά 2 κιλά, έχοντας και καλύτερη θερμική αγωγιμότητα, βελτιώνοντας έτσι την ζωή του κινητήρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...