Στο eBay πωλούνται τα δύο πρώτα Firebird που κύλησαν από τη γραμμή παραγωγής της Pontiac. Μέχρι σήμερα τα αυτοκίνητα έχουν πιάσει τιμή 190.300 δολαρίων, ενώ ο πωλητής ζητά τιμή 285.000 δολαρίων.

Το πρώτο Pontiac Firebird (κόκκινο) και το πρώτο κουπέ Pontiac Firebird (ασημί) δεν αποχωρίστηκαν ποτέ από τη μέρα που κατασκευάστηκαν και χρησιμοποιούνταν για διαφημιστικούς σκοπούς σε εκθέσεις αυτοκινήτων.

Το Firebird λανσαρίστηκε το 1967 ως εναλλακτική λύση του Chevrolet Camaro και τα δύο μοντέλα μοιράζονταν την ίδια πλατφόρμα. Το Firebird έφερε πρωτοποριακές για την εποχή στιλιστικές γραμμές, εξοπλιζόταν από ένα πλήθος κινητήρων, ενώ ήταν διαθέσιμο σε δύο παραλλαγές αμαξωμάτων, σε κάμπριο και σε κουπέ. Σήμερα, κλείνουν σχεδόν μισό αιώνα ζωής και βρίσκονται στην αρχική εργοστασιακή τους κατάσταση, αφού πρόσφατα αποκαταστάθηκαν πλήρως. Τα οχήματα φέρουν τους αριθμούς πλαισίου VIN #001 και #002 και διαθέτουν όλα τα επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν τη γνησιότητα τους.

Τα αυτοκίνητα είχαν βγει σε δημοπρασία το 2016 από τον οίκο Barrett-Jackson αλλά τότε δεν είχαν πιάσει την επιθυμητή τιμή.