Τον Αύγουστο του 2018 η Aston Martin ανακοίνωσε πως θα κατασκευάσει 28 νέες DB5 του James Bond που θα έχουν τα gadgets του 007. Σήμερα, η βρετανική εταιρία κάνει γνωστό πως έχει ξεκινήσει την παραγωγή τους.

Τα αυτοκίνητα δεν θα μπορούν να κινηθούν νόμιμα σε δημόσιο δρόμο λόγω των gadget του Βρετανού πράκτορα. Η κάθε νέα DB5 θα διαθέτει περιστρεφόμενες πινακίδες κυκλοφορίας, σύστημα προσομοίωσης ραντάρ στο ταμπλό με σύστημα ραδιοεπικοινωνίας, τηλέφωνο στην πόρτα του οδηγού, κουμπί ενεργοποίησης στον λεβιέ των ταχυτήτων, εκτοξευτήρες λαδιού, εκτοξευτήρες καπνού, πυροβόλα κάτω από τα μπροστά φωτιστικά σώματα, πτυσσόμενη αλεξίσφαιρη ασπίδα, slashers ελαστικών, όπλα κάτω από τα καθίσματα και ψυγείο για σαμπάνια.

Όλες θα είναι ακριβώς ίδιες με αυτήν που συμμετείχε στα γυρίσματα της ταινίας Goldfinger του διάσημου Βρετανού πράκτορα, με τα gadgets να τα δημιουργεί ο Chris Corbould, ειδικός στα special effects, μαζί με τους ανθρώπους του τμήματος Q της Aston Martin.

Το κόστος κάθε μιας DB5 ανέρχεται στα 3,3 εκατ. λίρες (3,7 εκατ. ευρώ), με τις παραδόσεις των μοντέλων να ξεκινούν το πρώτο μισό του 2020. H DB5 εκτός από την Goldfinger, συμμετείχε επίσης στις ταινίες Thunderball (1965), το GoldenEye (1995), Tomorrow Never Dies (1997), Casino Royale (2006), Skyfall (2012) και Spectre (2015).