Όπως γνωρίζεις, η γκάμα της Volvo αποτελείται από τρεις “οικογένειες” μοντέλων, την “40”, την “60” και την “90”, όπου κάθε μια έχει και τις παραλλαγές της. Αυτή τη στιγμή το παλιότερο μοντέλο της σουηδικής εταιρίας είναι το V40, που μαζί με το νέο XC40 είναι τα μικρότερα σε μέγεθος Volvo που μπορείς να αγοράσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Hakan Samuelsson, ο οποίος μίλησε στη διάσκεψη κορυφής Financial Times Future of the Car, δήλωσε ότι ίσως στο μέλλον η εταιρία του ίσως κατασκευάσει ακόμη μικρότερα μοντέλα, τονίζοντας:

Πήγαμε ένα βήμα προς τα κάτω με το XC40, το μικρό μας SUV. Έχουμε μια πολύ ισχυρή σύνθεση των SUVs. Έτσι, ποτέ δεν λέω ποτέ. Υπάρχει μια τάση τώρα που τα premium αυτοκίνητα είναι όλο και περισσότερο αποσυνδεδεμένα με το μέγεθος. Τα μικρά αυτοκίνητα μπορούν επίσης να είναι πολυτελή.

Μεταφράζοντας τα λεγόμενα του Samuelsson, βλέπουμε ότι η Volvo πιστεύει πως υπάρχει αγορά που μπορεί να δώσει ένα ποσό μεγαλύτερο από τη μέση τιμή ενός μικρού αυτοκινήτου, όπως βλέπουμε να ισχύει με τα μοντέλα της Mini ή το Audi A1.