Audi Q5 TFSI e quattro

Σχετικά άρθρα

Η Audi παρουσιάζει το Q5 TFSI e quattro. Πρόκειται για την plug-in υβριδική έκδοση του Q5 που συνδυάζει τον 2,0-λιτρο TFSI κινητήρα απόδοσης 252 ίππων με 370 Nm ροπής και έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 143 ίππων με 350 Nm ροπής. Το σύστημα αποδίδει συνδυαστικά 367 άλογα με 500 Nm ροπής από τις 1.250 σ.α.λ, με μέση συνδυασμένη κατανάλωση 2,4 – 2,1 λίτρα/100 χλμ. και μέση εκπομπή CO2 53– 46 γρ./χλμ., με την ηλεκτρική αυτονομία του μοντέλου να ξεπερνά τα 40 χιλιόμετρα σε κύκλο WLTP.

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι ενσωματωμένος μαζί με τον συμπλέκτη στο αυτόματο, επτά σχέσεων κιβώτιο S-tronic, για τη μεταφορά ισχύος στο σύστημα μόνιμησς τετρακίνησης quattro μέσω τεχνολογίας ultra. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 5,3 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 239 χλμ/ώρα (135 χλμ/ώρα αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση).

Κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών έχει τοποθετηθεί η μπαταρία ιόντων λιθίου. Αποτελείται από 104 πρισματικά στοιχεία και αποθηκεύει ενέργεια 14,1 kWh υπό τάση 381 V. Για βέλτιστο έλεγχο των επιπέδων θερμοκρασίας, το κύκλωμα ψύξης συνδέεται απευθείας με εκείνο του ελέγχου του συστήματος κλιματισμού και το κύκλωμα χαμηλής θερμοκρασίας, στα οποία ενσωματώνονται επίσης ο ηλεκτροκινητήρας και τα ηλεκτρονικά ισχύος.

Το σύστημα ελέγχου κλιματισμού χρησιμοποιεί μία αποδοτική αντλία που απάγει τη θερμότητα από τα εξαρτήματα υψηλής τάσης. Με κάθε 1 kW ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να παραχθεί θερμική απόδοση 3 kW βελτιώνοντας την απόδοση του αυτοκινήτου και τα επίπεδα άνεσης για τους επιβάτες.

Το Audi Q5 55 TFSI e quattro είναι συμβατό με το σύστημα φόρτισης Compact και ένα καλώδιο τύπου Mode 3 με βύσμα Type 2 για φόρτιση σε δημόσιους σταθμούς. Το σύστημα Compact περιλαμβάνει καλώδια για φόρτιση σε οικιακές ή βιομηχανικές υποδοχές συν μια μονάδα ελέγχου. Προαιρετικά η Audi προσφέρει ένα εντοιχιζόμενο σύστημα φόρτισης. Μία πλήρης φόρτιση σε βιομηχανική έξοδο 400 V/16 A διαρκεί 2,5 ώρες. Ο ενσωματωμένος φορτιστής φορτίζει την μπαταρία ιόντων λιθίου με μέγιστη ισχύ 7,4 kW, ενώ ακόμη και μία άδεια μπαταρία μπορεί σε μία υποδοχή 220 V να φορτιστεί άνετα κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε περίπου 6 ώρες.

Το Audi Q5 55 TFSI e quattro εξοπλίζεται στον βασικό του εξοπλισμό με προβολείς LED, σπορ καθίσματα, αυτόματο κλιματισμό τριών ζωνών, έξυπνο κλειδί, DIS με έγχρωμη οθόνη, και ειδικής σχεδίασης τροχούς 18 ιντσών. Τα πίσω καθίσματα μπορούν να μετακινηθούν κατά τον διαμήκη άξονα και έχουν ρυθμιζόμενες πλάτες. Το πακέτο αμαξώματος S line περιλαμβάνει σπορ προφυλακτήρες, αεροδυναμικό διαχύτη στο πίσω μέρος και μπροστά την επιβλητική γρίλια Singleframe με στοιχεία σε σκούρο χρώμιο.

Το μοντέλο διαθέτει τρία προγράμματα λειτουργίας (Hybrid, EV και Battery Hold), με τις παραγγελίες του στην ελληνική αγορά να ξεκινούν στο τέλος του καλοκαιριού.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Audi Q6 e-tron

Μετά από χρόνια καθυστερήσεων, η Audi παρουσιάζει το Q6 E-tron, με το νέο ηλεκτρικό SUV να βασίζεται στην Premium Platform Electric (PPE) πλατφόρμα, την...

Ανανεώση για το Audi A3

Η Audi προχώρησε στην ανανέωση του A3, προσθέτοντας ένα ακόμη στυλ αμαξώματος, το allstreet που μοιάζει με crossover, έχοντας αυξημένη απόσταση από το έδαφος...

Επίσημο: Η Audi εξαγοράζει πλήρως τη Sauber

H Audi ανακοίνωσε σήμερα πως σχεδιάζει να αποκτήσει το 100% του Sauber Group, με τον Oliver Hoffmann να γίνεται ο υπεύθυνος για το πρόγραμμα...

Στις 18 Μαρτίου τα αποκαλυπτήρια του Audi Q6 E-tron

H Audi ξεκίνησε το teasing του νέου Q6 E-tron πριν έναν χρόνο, με τη γερμανική εταιρία να κάνει σήμερα γνωστό ότι τα αποκαλυπτήρια του...
Autoblog.gr