Πρόστιμο 90 εκατ. ευρώ στην Bosch λόγω Dieselgate

Σχετικά άρθρα

Εισαγγελείς της Στουτγάρδης στη Γερμανία ανακοίνωσαν πως η Bosch συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο 90 εκατ. ευρώ λόγω της αδυναμίας των εποπτικών καθηκόντων της, που επέτρεψαν στους κατασκευαστές αυτοκινήτων να χειραγωγούν τις εκπομπές ρύπων.

Η Bosch είχε αναπτύξει το παράνομο λογισμικό για λογαριασμό της VW, ενώ παρέδωσε περισσότερα από 17 εκατ. παράνομα λογισμικά που επέτρεπαν στους κατασκευαστές να χειραγωγήσουν τα αποτελέσματα των δοκιμών μέτρησης των εκπομπές ρύπων των μοντέλων τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας, την τελική ευθύνη για την εγκατάσταση των συγκεκριμένων λογισμικών τον είχαν οι ίδιες οι αυτοκινητοβιομηχανίες, με την Bosch να αποδέχεται το πρόστιμο και να δηλώνει πως δεν θα ασκήσει έφεση, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έρευνες εναντίον της για το συγκεκριμένο θέμα.

Να σημειωθεί πως στις αρχές του έτους, οι αρχές των ΗΠΑ επέβαλαν πρόστιμο 131 εκατ. δολαρίων στην Bosch επειδή ήταν εκείνη που είχε αναπτύξει τα παράνομα λογισμικά της FCA.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...