Η Bentley ανακοίνωσε πως τα αποκαλυπτήρια της νέας Flying Spur θα γίνουν την Τρίτη 11 Ιουνίου και μέχρι τότε, μας έδωσε δύο φωτογραφίες του μοντέλου, όπως και ένα μικρό teaser video, ανακοινώνοντας παράλληλα πως η νέα Flying Spur είναι το πρώτο της μοντέλο που εξοπλίζεται με σύστημα τετραδιεύθυνσης που βελτιώνει την σταθερότητα σε ταχύτητες ταξιδιού αλλά και την ευκινησία μέσα στη πόλη.

Η τρίτη γενιά της Flying Spur είναι τετρακίνητη, με το σύστημα να στέλνει by default την κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς και όταν ανιχνευθεί ολίσθηση, στέλνει άμεσα κίνηση και στους μπροστά τροχούς.

Εφοδιάζεται με το σύστημα Bentley Dynamic Ride που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει περαιτέρω το χειρισμό και την άνεση οδήγησης, αλλάζοντας την ακαμψία της ανάρτησης, έχοντας παράλληλα και ενεργές αντιστρεπτικές.

Η νέα Flying Spur βασίζεται στην αλουμινένια MSB πλατφόρμα, με το βάρος του αυτοκινήτου να είναι μειωμένο κατά περίπου 100 κιλά. Μηχανικά θα εφοδιάζεται με τον 6,0-λιτρο W12 κινητήρα ο οποίος αποδίδει 635 άλογα και 900 Nm ροπή. Αργότερα θα γίνει διαθέσιμος τόσο ο 4,0-λίτρων twin-turbo V8 κινητήρας, όσο και μια plug-in υβριδική υλοποίηση, που θα χρησιμοποιεί το υβριδικό σύνολο της Porsche Panamera 4 E-Hybrid.