Ο υβριδικός κινητήρας της SF90 Stradale θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μοντέλα της Ferrari

Σχετικά άρθρα

Χθες η Ferrari παρουσίασε την SF90 Stradale, το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο ευρείας παραγωγής της και σύμφωνα με τον Michael Leiters, επικεφαλής του τεχνολογικού τμήματος της Scuderia, ο V8 4,0-λίτρων υβριδικός κινητήρας 1.000 ίππων θα προσαρμοστεί κατάλληλα και θα τοποθετηθεί σε μελλοντικά μοντέλα της εταιρίας.

Όπως είπε ο Leiters θα υπάρξουν και άλλα υβριδικά μοντέλα της Ferrari που θα χρησιμοποιούν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του κινητήρα. Στην SF90 Stradale ο κινητήρας συνδυάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες, με τον έναν να βρίσκεται στον πίσω άξονα και τους δύο στον μπροστά, με το σύστημα να συνεργάζεται με ένα νέο 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Ο CEO της Ferrari, Louis Camilleri, είπε πως με την είσοδο της εταιρίας του στο τμήμα των plug-in υβριδικών supercar, είναι βέβαιος πως θα προσελκύσουν νέους πελάτες. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρίας, μέχρι το 2022 θα παρουσιάσει 15 νέα μοντέλα, το 60% των οποίων θα είναι υβριδικά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...