Την περασμένη Δευτέρα η FCA κατέθεσε πρόταση συγχώνευσης με την Renault, αλλά μια μέρα αργότερα ο διευθύνων σύμβουλος του ιταλοαμερικάνικου ομίλου, Mike Manley, προέβη στην πώληση πάνω από το ένα τέταρτο των μετοχών του στην FCA. Η ανακοίνωση της πώλησης των μετοχών από τον Manley έγινε στην αρχή των ολλανδικών χρηματοπιστωτικών αγορών (AFM), καθώς η οικονομική έδρα της FCA έχει έδρα την Ολλανδία.

Μετά την προαναφερθείσα πρόταση συγχώνευσης, οι μετοχές της FCA και της Renault σημείωσαν σημαντική άνοδο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, με αυτήν της FCA να κλείνει στο +8% και της Renault στο +12%. Από την άλλη, η Wall Street ήταν κλειστή τη Δευτέρα λόγω αργίας, αλλά την Τρίτη η τιμή της μετοχής της FCA είδε αντίστοιχη άνοδο και εκεί.

Ο Manley πούλησε 250.000 μετοχές, με αξία της κάθε μιας στα $13,85, κάτι που σημαίνει ότι έβαλε στον τραπεζικό του λογαριασμό $3,5 εκατομμύρια, με εκπρόσωπο της FCA να δηλώνει ότι ο CEO πούλησε τις μετοχές του για να καλύψει προσωπικά έξοδα.

Όταν ο Manley έγινε CEO της FCA -μετά τον θάνατο του Sergio Marchionne- έλαβε 1.388.582 μετοχές ως εφάπαξ επιχορηγήσεις και στα προγράμματα παροχής κινήτρων της εταιρείας, και αυτή η πώληση μετοχών δεν ήταν η πρώτη του. Πιο συγκεκριμένα είχε πουλήσει 346.423 μετοχές από τις 14 Μαρτίου έως τις 22 Μαρτίου, και έπειτα πούλησε ακόμα 97.753 μετοχές στις 9 Μαΐου. Έτσι, μέχρι στιγμής έχει πουλήσει 694.176 μετοχές -σχεδόν το 50% αυτών που έλαβε- εισπράττοντας σχεδόν 10 εκατομμύρια δολάρια. Παρόλα αυτά, ο Manley εξακολουθεί να κατέχει 694.406 μετοχές FCA, οι οποίες αξίζουν 9,4 εκατομμύρια δολάρια και αντιστοιχούν σε έξι φορές το βασικό μισθό του που ανέρχεται σε 1,6 εκατ. δολάρια.

Η κίνηση αυτή φαίνεται να έγινε, καθώς ο πρόεδρος της FCA John Elkann είναι πιθανό να γίνει πρόεδρος της νέας οντότητας, ενώ ο πρόεδρος της Renault, Jean-Dominique Senard, να πάρει τη θέση του CEO.