Τις προηγούμενες εβδομάδες έχουν κυκλοφορήσει διάφορα πρωτότυπα δοκιμών της νέας γενιάς του Skoda Octavia, και με βάσει τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες οι Ρώσοι του Kolesa.ru ετοίμασαν μερικές rendering φωτογραφίες για το πως πιστεύουν ότι θα μοιάζει το best-seller μοντέλο των Τσέχων.

Η τέταρτη γενιά του Octavia θα αντλεί στοιχεία από την σχεδιαστική γλώσσα που εισήγαγε το Scala, και δεν διαθέτει τους διπλούς προβολείς της σημερινής γενιάς. Ο σχεδιασμός του δείχνει εξελικτικός, με τα εμπρός φωτιστικά σώματα να είναι λεπτά και να μοιάζουν με αυτά του ανανεωμένου Superb. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χώρος αποσκευών θα φτάνει τα 610 λίτρα στην σεντάν έκδοση και στα 630 λίστα στην wagon.

Στο εσωτερικό θα συναντάμε νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη 6,5 ιντσών στη βάση, ενώ θα υπάρχουν επιλογές για 8 ή 9,2 ιντσών στις ακριβότερες εκδόσεις. Ακόμα, θα διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων και περισσότερους χώρους.

Θα κατασκευάζεται πάνω στην MQB πλατφόρμα και μηχανικά θα εξοπλίζεται με τον 1.500αρη τετρακύλινδρο TSI κινητήρα απόδοσης κοντά στα 200 άλογα, με την κορυφαία RS έκδοση να φορά έναν 2,0-λιτρο TSI απόδοσης περίπου 250 ίππων. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων αναμένεται ένας νέος 1.500αρης TDI που θα αντικαταστήσει τον σημερινό 1.6 TDI, με όλους τους κινητήρες να εξοπλίζονται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V.