Η Volkswagen περικόπτει 4.000 θέσεις εργασίας και δημιουργεί 2.000 νέες θέσεις τεχνικών πληροφορικής

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen θα κόψει περίπου 4.000 γενικές και διοικητικές θέσεις εργασίας στη Γερμανία, την ώρα που αναμένεται να προσθέσει 2.000 νέες θέσεις τεχνικών πληροφορικής που θα απασχοληθούν στην ανάπτυξη λογισμικών και ηλεκτρονικών αρχιτεκτονικών.

Οι κινήσεις αυτές που αποτελούν μέρος της ψηφιοποιήσης της διοίκησή και της παραγωγή της, θα ολοκληρωθούν μέσα στα επόμενα 4 χρόνια, με τον επικεφαλής του συμβουλίου επιχειρήσεων Bernd Osterloh πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξουν αναγκαστικές απολύσεις μέχρι το 2029.

Τον περασμένο Μάρτιο η Volkswagen είχε ανακοινώσει πως θα προβεί σε μειώσεις 7.000 θέσεων εργασίας συνολικά μέχρι το 2023, προκειμένου να γίνει εφικτό το πέρασμα της εταιρείας στην ψηφιακή εποχή με έναν παραγωγικό τρόπο».

Σήμερα, η Volkswagen απασχολεί στο εργατικό της δυναμικό περίπου 185.000 εργάτες στην κατασκευή αυτοκινήτων, και περί τους 663.000 εργαζόμενους συνολικά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...