Την περασμένη εβδομάδα η Lamborghini παρουσίασε την Huracan Sterrato Concept και σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Maurizio Reggiani, ο επικεφαλής μηχανικός της ιταλικής εταιρίας, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο το πρωτότυπο να περάσει σε περιορισμένη παραγωγή 500 – 1.000 μονάδων το 2021 με τιμή περίπου τις 240.000 ευρώ στην Ιταλία.

Όπως είπε, η Lamborghini μπορεί να κατασκευάσει την Huracan Sterrato και να έχει κέρδος, μιας και τα μέρη του σώματος μπορούν να κατασκευαστούν από 3D εκτυπωτές.

Το αυτοκίνητο είναι μια πρακτικά μια Huracan για εκτός δρόμου, που βασίζεται στην Huracan Evo κατά 96%, με το όνομα Sterrato να σημαίνει “βρωμιά” στα Ιταλία. Η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 47 mm, με την γωνία προσέγγισης να έχει αυξηθεί κατά 1% και η γωνία διαφυγής κατά 6,5%. Αυξημένα κατά 30 mm είναι και τα μετατρόχια, με το πρωτότυπο να φορά ζάντες 20″ με ειδικά εκτός δρόμου ελαστικά.

Υπάρχουν προστατευτικά πατώματος, προστατευτικά προφυλακτήρων, φουσκωμένα φτερά, πρόσθετα LED φώτα στην οροφή και στο μπροστά μέρος, ενώ το εσωτερικό έχει ενισχυθεί με αλουμινένια πάνελ, ζώνες ασφαλείας τεσσάρων σημείων, roll cage από τιτάνιο και σπορ carbon καθίσματα.

Κίνηση παίρνει από τον 5,2-λίτρων V10 κινητήρα απόδοσης 640 ίππων, που στέλνει την κίνηση σε όλους τους τροχούς. Το πρωτότυπο έχει σύστημα τετραδιεύθυνσης, torque vectoring και ειδικά τροποποιημένη ανάρτηση που ελέγχεται μέσω του αναβαθμισμένου Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata (LDVI).