Ο Wan Gang, ο πρώην Κινέζος υπουργός επιστήμης και τεχνολογίας και ο σημερινός αντιπρόεδρος του εθνικού συμβουλευτικού οργάνου της Κίνας για τη χάραξη πολιτικής, είναι ο άνθρωπος που θεωρείται ως ο υπεύθυνος για την ταχεία ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων στη Χώρα του. Τώρα ο ίδιος θέλει να κάνει το κράτος και τους πολίτες της Κίνας να στραφούν στις κυψέλες υδρογόνου.

Όπως δήλωσε:

Πρέπει να εξετάσουμε τη δημιουργία μιας κοινωνίας υδρογόνου. Πρέπει να προχωρήσουμε στις κυψέλες υδρογόνου. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα διαθέσει πόρους για την ανάπτυξη τέτοιων οχημάτων.

Παρότι η Κίνα σχεδιάζει από το επόμενο έτος, την σταδιακή κατάργηση του μακροπρόθεσμου προγράμματος επιδοτήσεων για την ωρίμανση της βιομηχανίας των ηλεκτρικών οχημάτων, η κρατική χρηματοδότηση για οχήματα με κυψέλες υδρογόνου μπορεί να παραμείνει σε ισχύ σε κάποιο βαθμό, δήλωσε ο Wan.

Η τεχνολογία των κινητήρων κυψελών υδρογόνου υπήρξε τις τελευταίες δύο δεκαετίας μια από τις μεγαλύτερες προσπάθειες των αυτοκινητοβιομηχανιών στην προσπάθεια τους να απομακρυνθούν από τα ορυκτά καύσιμα. Ωστόσο τα περισσότερα κρατικά κίνητρα και επενδύσεις πήγαν στην ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Με την παγκόσμια ζήτηση για τα ορυκτά που σχετίζονται με τις μπαταρίες να αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο, ενδέχεται ο κλάδος να στραφεί νωρίτερα από όσο αναμένεται στην ανάπτυξη οχημάτων υδρογόνου.

Είναι το υδρογόνο το μέλλον της αυτοκίνησης; Θα το δείξει η ιστορία.

[Ευχαριστώ για το tip, Στέργιο]