Η Volkswagen ετοιμάζει δικό της λειτουργικό σύστημα

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen σχεδιάζει να δημιουργήσει μια εξειδικευμένη μονάδα μηχανικών και προγραμματιστών που θα αναλάβουν να αναπτύξουν το μεγαλύτερο μέρος του λογισμικού που χρειάζεται κάθε αυτοκίνητό της.

Σήμερα η Volkswagen βασίζεται σε 200 διαφορετικές εταιρίες, οι οποίες αναπτύσσουν για λογαριασμό της το 90% των λογισμικών και το 70% των μονάδων ελέγχου που απαιτούν όλα τα συστήματα των αυτοκινήτων της.

Η Volkswagen σχεδιάζει να το αλλάξει και έτσι ανακοίνωσε την μονάδα Car.Software, η οποία μέχρι το 2025 θα απαρτίζεται από 5.000 μηχανικούς και προγραμματιστές, οι οποίοι θα αναπτύσσουν το 60% του λογισμικού που θα απαιτούν τα μοντέλα της εταιρίας. Το λογισμικό θα έχει ως στόχο τους βασικούς τομείς: το λειτουργικό σύστημα, την συνδεσιμότητα, την αυτόνομη οδήγηση, την ενέργεια και την απόδοση των οχημάτων και τις υπηρεσίες κινητικότητας.

Το σημαντικό έργο της νέας μονάδας θα είναι η δημιουργία του vw.os, του λογισμικού συστήματος της Volkswagen που θα τοποθετεί στα μοντέλα της, αλλά και η ενσωμάτωση του Volkswagen Automotive Cloud σε όλα τα οχήματα της εταιρίας. Αυτές οι προσπάθειες θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο, όταν θα ξεκινήσει η κυκλοφορία του ID.3.

Στόχος της Volkswagen είναι έως το 2025, όλα τα αυτοκίνητα του Group να τρέχουν την ίδια πλατφόρμα λογισμικού, έτσι ώστε να μειωθεί δραστικά η πολυπλοκότητα. Με αυτήν την κίνηση, η VW θα επωφεληθεί και από τις οικονομίες κλίμακας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η VW παρουσιάζει τα ID.3 GTX και ID.7 GTX Tourer

Τις γρήγορες GTX εκδόσεις των ID.3 και ID.7 Tourer παρουσίασε σήμερα η Volkswagen. Ξεκινώντας από το ID.3 GTX, είναι πισωκίνητο και στην έκδοση GTX...

Η Volkswagen teasάρει το ID.3 GTX

Πριν 12 μήνες η Volkswagen παρουσίασε το ανανεωμένο ID.3, με τη γερμανική εταιρία να ετοιμάζεται τώρα για την "hot" έκδοση αυτού. Ο λόγος για...

Το best-seller προϊόν της Volkswagen σημειώνει νέο ρεκόρ πωλήσεων

Το προιόν της Volkswagen με τις μεγαλύτερες ετήσιες πωλήσεις είναι με διαφορά τα διάσημα λουκάνικά της που πέρυσι έκαναν νέο ρεκόρ πωλήσεων με...
Autoblog.gr