Η Bridgestone παρουσιάζει την τεχνολογία Enliten, μια νέα, καινοτόμα τεχνολογία ελαστικών χαμηλού βάρους, η οποία συνεπάγεται την σημαντική μείωση στην χρήση υλικών αλλά την βελτιωμένη απόδοση στην αντίσταση κύλισης κατά 20%. Αυτό συμβάλλει στην μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ενός οχήματος, στην μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, προσφέροντας παράλληλα την ίδια διάρκεια ζωής με ένα συμβατικό ελαστικό, ενώ βελτιώνουν επίσης την οδηγική συμπεριφορά και ευστάθεια του αυτοκινήτου, αυξάνοντας έτσι την οδηγική απόλαυση.

2Περισσότερο βιώσιμο και αποδοτικό

Την σημερινή εποχή, η συρρίκνωση των πόρων και η κλιματική αλλαγή είναι δύο παγκόσμια φαινόμενα που ενισχύουν κατά πολύ την πίεση που ασκείται στους τομείς που σχετίζονται με το περιβάλλον και την αυτοκινητοβιομηχανία. Ως αντίδραση σε αυτό, η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία έχει θέσει ολοένα αυξανόμενους αυστηρούς στόχους στους κατασκευαστές αρχικού εξοπλισμού (ΟΕΜ), ώστε να μειώσουν το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπεται από τα οχήματα τους.

H Enliten είναι η τελευταία ανακάλυψη της Bridgestone, ως λύση για την επίτευξη αυτών των στόχων, μέσω των ελαστικών αρχικού εξοπλισμού. Η τεχνολογία αυτή μειώνει την αντίσταση κύλισης ενός ελαστικού επιβατικού οχήματος, κατά μέσο όρο 20%, σε σύγκριση με ένα συμβατικό, κορυφαίο θερινό touring ελαστικό. Αυτό επιτρέπει στα ελαστικά με ενσωματωμένη τεχνολογία Enliten να συνεισφέρουν στην μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ενώ παράλληλα παρατείνουν την διάρκεια ζωής της μπαταρίας και το εύρος κίνησης στα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Η τεχνολογία Enliten επιτρέπει την μείωση τους βάρους των ελαστικών για επιβατικά οχήματα κατά μέσο όρο 10%, συγκριτικά με ένα συμβατικό, κορυφαίο θερινό touring ελαστικό. Το γεγονός αυτό όχι μόνο εξασφαλίζει την μείωση της ποσότητας πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των ελαστικών, αλλά επίσης συμβάλλει και στην μείωση της αντίστασης στην κύλιση. Αυτό επιτυγχάνεται χωρίς κανένα συμβιβασμό στην διάρκεια ζωής του ελαστικού ή την ασφάλεια του. Η τεχνολογία βελτιώνει επίσης την οδηγική συμπεριφορά και ευστάθεια του οχήματος, προς αύξηση της οδηγικής ευχαρίστησης.

1Μία νέα προσέγγιση στον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός ελαστικού

Η τεχνολογία Enliten πέτυχε τα παραπάνω χαρακτηριστικά μέσα από μία καινοτόμο προσέγγιση στον σχεδιασμό και την κατασκευή του ελαστικού. Η τεχνολογία αυτή συνδυάζει ένα αποκλειστικό μείγμα υλικών που επιτρέπει βελτιωμένη απόδοση στην αντίσταση έναντι της φθοράς, μειωμένο βάθος πέλματος, μειωμένο και ενισχυμένο πάχος της εσωτερικής επένδυσης, καθώς και ένα νέο, εξειδικευμένο σχέδιο καλουπιού.

Η Bridgestone σύντομα θα ανακοινώσει συγκεκριμένες συνεργασίες, μέσω των οποίων τα ελαστικά με τεχνολογία Enliten θα τοποθετηθούν σε οχήματα στην Ευρωπαϊκή αγορά.