Γένοβα: Ελεγχόμενη κατεδάφιση της μοιραίας γέφυρας

Σχετικά άρθρα

Πέρυσι τον Αύγουστο μια γέφυρα στον αυτοκινητόδρομο A 10, στη Γένοβα της Ιταλίας κατέρρευσε, με αποτέλεσμα 43 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους.

Σήμερα, οι αρχές της Ιταλίας προχώρησαν στην ελεγχόμενη κατεδάφιση της μοιραίας γέφυρας “Μοράντι”. Η κατεδάφιση έγινε με ελεγχόμενη έκρηξη, προκειμένου να κατασκευαστεί στη θέση της μια νέα.

Τα εκρηκτικά πυροδοτήθηκαν στις 09:37 τοπική ώρα (10:37 ώρα Ελλάδας) και οι περίπου 4.500 τόνοι μπετόν και χάλυβα των δύο τεράστιων πυλώνων κατέρρευσαν μέσα σε επτά δευτερόλεπτα μέσα σ’ ένα σύννεφο σκόνης, μπροστά στα μάτια των πολυάριθμων Γενοβέζων που είχαν έρθει για να παρακολουθήσουν από απόσταση την κατεδάφιση.

Σχεδόν 4.000 κάτοικοι της περιοχής χρειάσθηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους εξαιτίας της κατεδάφισης, παρόλο που οι κάτοικοι πολυκατοικιών που βρίσκονται ακριβώς κάτω από τη γέφυρα είχαν ήδη αναγκασθεί να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους την ημέρα της τραγωδίας.

Περίπου 400 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί για να αποφευχθούν ενδεχόμενες λεηλασίες στη ζώνη που εκκενώθηκε. Οι κάτοικοι αναμένεται να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους το βράδυ.

Δεξαμενές νερού και υδραντλίες είχαν επίσης αναπτυχθεί επιτόπου ώστε να δημιουργηθεί ένα υδάτινο τείχος και να αποφευχθεί η διασπορά λεπτής σκόνης στην πόλη.

Η διάλυση της γέφυρας άρχισε τον Φεβρουάριο, με την αποσυναρμολόγηση διάφορων τμημάτων της ανάμεσα στους μικρότερους πυλώνες. Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί πως η νέα οδογέφυρα από χάλυβα και τσιμέντο, σχεδιασμένη από τον διάσημο ιταλό αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο, θα ανοίξει για την κυκλοφορία τον Απρίλιο 2020.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...