GP Αυστρίας 2019, FP3: Lecrerc στην κορυφή, με τις δύο Mercedes να ακολουθούν

Σχετικά άρθρα

Ο Charles Lecrerc ήταν ταχύτερος και στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά στο Red Bull Ring, βάζοντας ισχυρή υποψηφιότητα για την κατάκτηση της pole position του Αυστριακού GP. O νεαρός οδηγός της Ferrari κατάφερε να σταματήσει τα χρονόμετρα στο 1:03,987, με τους δύο οδηγούς της Mercedes να ακολουθούν κατά πόδας.

Στην δεύτερη θέση των χρόνων -και μόλις 0,143 δευτ. πίσω του- βρέθηκε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Lewis Hamilton, με τον team-mate του, Valtteri Bottas να είναι ελάχιστα πιο πίσω από τον Βρετανό. Τον τέταρτο χρόνο σημείωσε ο Sebastian Vettel, με χρόνο 1:04,250, κάτι που φαίνεται ότι οι οδηγοί της Mercedes και της Ferrari θα μονομαχήσουν σκληρά για τον κατάκτηση της pole position.

Τα highlights

Η McLaren επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά ότι βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα, καθώς ο Lando Norris τοποθέτησε την MCL34 ανάμεσα στις δυο Red Bull, και μπροστά από τον Pierre Gasly. Παρότι ο νεαρός Βρετανός χρησιμοποίησε το slipstream του team-mate του Carlos Sainz, ο χρόνος του Ισπανού έδειξε ότι η δυναμική στην McLaren υπάρχει.

Ο Gasly, ο οποίος έκανε χρόνο 1,165 δευτ. πιο αργό από το Leclerc, αντιμετώπισε πρόβλημα με το λογισμικό του μονοθεσίου του. Ο Antonio Giovinazzi εντυπωσίασε με την ένατη θέση που έφερε την Alfa Romeo του, μπροστά από τους δύο οδηγούς της Toro Rossos, Daniil Kvyat και Alexander Albon, μπαίνοντας για πρώτη φορά στην δεκάδα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Nico Hulkenberg δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 12η θέση για τη Renault, με τον Γερμανό να εκκινεί αύριο πέντε θέσεις πιο πίσω από τη θέση που θα πάρει στις κατατακτήριες, εξαιτίας της τοποθέτησης της αναβαθμισμένης -Spec B- κινητήριας μονάδας της Renault.

Από την πλευρά της, και η Haas επιβεβαίωσε στο τέλος της περιόδου ότι θα χρειαστεί να αλλάξουν κιβώτιο ταχυτήτων στον Kevin Magnussen πριν τις κατατακτήριες. Ο Δανός έκανε τον 18ο χρόνο, μπροστά από τους δύο οδηγούς της Williams, George Russell και Robert Kubica.

Τα αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...