Η Chevrolet ετοιμάζεται πυρετωδώς για την παρουσίαση στις 18 Ιουλίου της νέας –όγδοης– γενιάς της Corvette, η οποία θα έχει για πρώτη φορά τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο, και όχι εμπρός. Με την παραγωγή της σημερινής Corvette (C7) να έχει ολοκληρωθεί πριν κάτι μήνες, το στοκ αυτοκινήτων της έχει περιοριστεί σημαντικά, αλλά η συγκεκριμένη δεν αντιμετώπισε την παραμικρή δυσκολία να βρει ένα γκαράζ.

Και αυτό γιατί η συγκεκριμένη είναι η τελευταία Corvette της υπάρχουσας γενιάς, η οποία βγήκε χθες σε δημοπρασία από τον οίκο Barrett-Jackson στο Κονέκτικατ. Το ψηλότερο “χτύπημα” έφτασε τα 2,7 εκατομμύρια δολάρια με τα έσοδα της πώλησης να πηγαίνουν για την υποστήριξη του φιλανθρωπικού ιδρύματος Stephen Siller Tunnel to Towers, που κατασκευάζει σπίτια, αλλά και αποπληρώνει στεγαστικά δάνεια σε Αμερικάνους πυροσβέστες και στις οικογένειές τους, που είτε έμειναν παράλληλοι, είτε έχασαν την ζωή τους εν ώρα εργασίας.

Όπως βλέπεις, το αυτοκίνητο είναι μια μαύρη Corvette Z06, κάτι που σημαίνει ότι κάτω από καπό υπάρχει ένας κομπρεσοράτος V8 κινητήρας, 6,2 λίτρων, απόδοσης 659 ίππων στις 6.400 σ.α.λ., και 881 Nm ροπής, στις 3.600 σ.α.λ.