Η Honda ανακοίνωσε επίσημα την ιπποδύναμη και την ροπή που παράγει το Honda e. Το αυτοκίνητο αποδίδει 150 άλογα και 300 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε περίπου 8 δευτερόλεπτα.

Έχει μήκος 3.895 mm, πλάτος 1.750 mm, ύψος 1.495 mm, έχει ιδανική κατανομή βάρους 50:50, χαμηλό κέντρο βάρους (περίπου 50 εκατοστά από το έδαφος) και Sport mode που προσφέρει γρηγορότερη επιτάχυνση.

1

Το χαμηλό κέντρο βάρους και η ανεξάρτητη McPherson Strut ανάρτηση προσφέρουν “εξαιρετικό χειρισμό και άνεση”, παρόμοια με αυτά αυτοκινήτων μεγαλύτερων κατηγοριών.

2Διάβασε ακόμη

Στον βασικό εξοπλισμό οι κάμερες αντί για εξωτερικούς καθρέφτες στο Honda e

Το ηλεκτρικό μοντέλο είναι πισωκίνητο, επιτρέποντας στους μπροστινούς τροχούς να έχουν ακτίνα στροφής περίπου 4,3 μέτρα, κάνοντας το μοντέλο να είναι εξαιρετικά ευέλικτο στους δρόμους της πόλης.

3

Η μπαταρία του ηλεκτροκινητήρα είναι 35,5 kWh, προσφέροντας αυτονομία μεγαλύτερη των 200 χλμ ανά φόρτιση, ενώ μέσω ταχυφορτιστή μπορεί να φορτίσει στο 80% μέσα σε 30 λεπτά.

Το πλαίσιο του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένο από υλικά υψηλής αντοχής που συμβάλλουν στη δομική ακαμψία μειώνοντας παράλληλα το βάρος.

4Διάβασε επίσης

31.000 παραγγελίες για το Honda e σε λιγότερο από έναν μήνα

Εξοπλίζεται με το σύστημα Single Pedal Control που φρενάρει μόνο του το αυτοκίνητο όταν ο οδηγός πάρει το πόδι του από το πεντάλ του φρένου, χάρη στο αυτόματο σύστημα ανάκτησης ενέργειας.