Οι πωλήσεις νέων ΙΧ στη Κίνα πάνε από το κακό στο χειρότερο

Σχετικά άρθρα

Για 12 συνεχόμενο μήνα, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Κίνα εμφάνισαν μειωμένη ζήτηση. Συγκεκριμένα τον Ιούνιο οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 9,6%, σε σχέση με τον Ιούνιο του 2018. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Κίνα παρουσίασαν μείωση 12,4%, 12,3 εκατ. αυτοκίνητα.

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων ήταν οι μόνες που παρουσίασαν αύξηση. Σύμφωνα με τις αρχές της Κίνας προβλέπεται ανάπτυξη κατά το δεύτερο εξάμηνο.

Ο λόγος για την πτώση των πωλήσεων εξακολουθεί να είναι η επιβράδυνση της συνολικής οικονομίας, ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, τα πρότυπα εκπομπών China VI που ορισμένες επαρχίες της Κίνας τα έχουν θέσει νωρίτερα σε ισχύ και η μείωση της κατανάλωσης στις μικρές και μεσαίες πόλεις.

Η Κίνα προσπαθεί να “γυρίσει τον τροχό”, καθώς οι αξιωματούχοι του Πεκίνου προσπαθούν τώρα να κάνουν τους καταναλωτές να ξοδέψουν. Έτσι εισήγαγαν φορολογικές ελαφρύνσεις προκειμένου να κάνουν τους Κινέζους να αγοράσουν νέα αυτοκίνητα.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...